DruštvoAktuelno

“Dani pčelarstva” od 23. do 25. septembra u centru grada

Udruženje pčelara “Pčela”, od petka 23. do nedelje, 25. septembra na centralnom gradskom Trgu organizuje 25. “Dane pčelarstva”.

 “Mi svake godine u ovom periodu organizujemo Dane pčelarstva, ove godine imamo jubilarni sajam, 25 godina održavanja ove naše manifestacije i mislim da smo po tome negde i jedinstveni u ovom gradu, jer ne znam da postoji neka starija manifestacija koja ima toliki kontinuitet u održavanju, a samo naše udruženje ima tradiciju preko 100 godina, jer čak i na vitražima na Gradskoj kući može da se vidi znak pčele, što znači da je pčelarstvo u Subotici bilo uvek veoma cenjeno i poštovano”, istakao je Dragoljub Matić, predsednik udruženja.

Program će obeležiti tradicionalna prodajna izložba, koja će biti postavljena kod Gradske kuće tokom sva tri dana manifestacije od 08 do 19 časova, a osim toga organizatori su pripremili predavanje dr Biljane Stamenković, koja se profesionalno bavi pčelarstvom punih 30 godina i jedan je od većih odgajivača matica u Srbiji, koje će se održati u petak, 23. septembra od 19 do 23 časa. Svečano otvaranje manifestacije biće upriličeno u subotu, 24. septembra u 10 časova, nakon čega će uslediti kulturno – umetnički program.