Danas počinje 29. Memorijalni turnir u fudbalu „Stevan Ćele Vilotić”

Memorijalni turnir u fudbalu „Stevan Ćele Vilotić”, 29. po redu, za igrače do 19 godina starosti održaće se od 7. do 12. septembra i to na stadionima u Subotici, Bačkoj Topoli, Senti i Kuli. Osim domaćina za trofej će se boriti i predstavnici iz Francuske, Mađarske i Crne Gore.

Prvi meč na Gradskom stadionu u Subotici odigraće se danas, od 16 časova, a snage odmeriti Srbija i Mađarska. Takođe istog dana u isto vreme, u okviru Prvog kola, u Senti će se sastati Francuska i Crna Gora.

“Ovo je idealna prilika da svima pokažemo šta hoćemo i šta želimo. Prvu utakmicu sa Mađarskom, koja je sutra na programu, želimo da krenemo sa pobedom. Tako ćemo prići utakmici i tako ćemo se pripremati. Želimo da svi koji dođu da gledaju reprezentaciju uživaju i da se raduju sa nama posle te utakmice.” – poručio je  Radovan  Krivokapić, trener-selektor Omladinske fudbalske reprezentacije Srbije.

“Očekivanja za turnir su naravno da ga osvojimo i da pošaljemo poruku svima u Evropi da smo mi spremi, da možemo da igramo protiv svake reprezentacije i da se ne plašimo nikoga.” – naglasio je kapiten Omladinske fudbalske generacije, Aleksandar Stanković.

“Kao što smo rekli, ovo je samo jedan pripremni period koji nas očekuje za kvalifikacije koje dolaze, za to se spremamo. Atmosfera u timu je odlična i iščekujemo utakmice.” – rekao je igrač Luka Lijeskić.

Drugo kolo će se igrati u subotu, 9. septembra, kada se Srbija i Crna Gora sastaju u Kuli od 17 časova, a u istom terminu Francuska i Mađarska igraju svoju utakmicu u Senti.

Poslednji dan turnira je u utorak, 12. septembra, u okviru kog će na Gradskom stadionu u Subotici, od 17 časova Srbija dočekati Francusku, a nešto ranije, od 15 časova, na Akademiji TSC (Bačka Topola) meč igraju Mađarska i Crna Gora.

“I ove godine je ovaj turnir možda jedan od najjačih prijateljskih turnira, u ovom terminu, u Evropi. Samim tim kad uzmemo u obzir da dolazi jedna Francuska (aktuelni evropski šampion u ovoj generaciji), koja je igrala prošle godine i insistitrala da dođe i ove, i čiji jedan igrač vredi preko 30 miliona evra, to znači da imaju mnogo poverenja u naš Savez, u organizaciju Turnira i grad Suboticu. Nadam se da će sve proteći kako treba, interesovanje je veliko, pozivam navijače da dođu u što većem broju. Ovo je priprema ove generacije za prvi krug kvalifikacija koji će biti u novembru, u Bugarskoj.”  – rekao je Pavle Simić, iz Fudbalskog saveza Srbije.

Ulaz na mečeve je besplatan, a sve utakmice u kojima igra Srbija, prenosiće se i uživo na televizijskom kanalu Arena sport. Nakon poslednje odigrane utakmice u Subotici, će na Gradskom stadionu uslediti ceremonija zatvaranja i proglašenje pobednika, kao i uručenje plaketa najboljim učesnicima i reprezentacijama.