Subotica dobila moderan i funkcionalan Turistički informativni centar

Subotica je u utorak, 30. januara dobila moderan i funkcionalan Turistički informativni centar.

Subotica po primarnim turističkim uslugama svakako zaslužuje ovakav objekat. Mi smo destinacija koja će ove godine zabeležiti preko 200.000 dolazaka i više od 400.000 noćenja, pa će ovaj objekat doprineti još boljoj turističkoj usluzi. Osim što je moderno uređen, ovaj prostor je i izuzetno funkcionalan, jer iz njega ima direktan ulaz u vestibil Gradske kuće, gde se mogu organizovati turističke posete za sve posetioce koji dolaze u naš grad, rekao je Aleksandar Medaković dodajući da je vrednost projekta oko 10 miliona dinara bez PDV-a.

Direktor TIC-a potom se zahvalio Ministarstvu turizma i omladine, koje je sa oko 20 odsto sredstava učestvovalo u finansiranju ovog projekta, kao i gradonačelniku Stevanu Bakiću i Gradskoj upravi, jer je Grad Subotica  finansirao ovaj projekat u vrednosti od preko 80 odsto.

Radno vreme Turističkog informativnog centra je od 9 do 17 časova, a vikendom od 9 do 13 časova. Ubuduće, kada proširimo sadržaj u smislu turističkog vođenja i obilazaka same Gradske uprave i Gradske kuće, radno vreme će biti do 20.00 časova, kao i u svim info centrima u Srbiji i Evropi, dodao je Medaković.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *