DruštvoAktuelno

Od sutra moguće podnošenje zahteva za vaučere za subvencionisani odmor

Građani koji žele da predaju zahteve za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, to mogu učini od sutra, 04. januara na šalterima Pošte, navodi se u saopštenju Ministarstva turizma i omladine.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70 hiljada dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva i studenti, a korisnici vaučera po prvi put mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Građanima će biti na raspolaganju 100 hiljada vaučera u maksimalnoj vrednosti od 5 hiljada dinara koje će moći koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera, u kojem trenutno ima više od 3 hiljade ugostitelja koji su prijavili smeštajne kapacitete za korisnike vaučera u ovoj godini.

Ministarstvo navodi da ostaje otvoren poziv i ostalim ugostiteljima da se priključe do kraja trajanja akcije. Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar.