Proširenje Slobodne zone i planovi detaljne regulacije u četvrtak pred odbornicima

Proširenje delatnosti Slobodne zone, davanje saglasnosti na uvećanje osnovnog kapitala Javnog komunalnog preduzeća „Suboticagas“, kao i pojedina kadrovska rešenja, neke su od značajnijih tačaka Dnevnog reda, koje će se u četvrtak naći pred odbornicima Skupštine grada, na 40. redovnom zasedanju.

Nakon Sente, subotička Slobodna zona proširiće se i na teritoriju Opštine Kanjiža. Krajnju saglasnost treba da da Vlada Republike Srbije, nakon odluke Skupštine grada Subotica, precizirao je predsednik Skupštine grada, dr Balint Pastor.

„Konkretno se radi o preduzeća u naselju Doline u naselju Kanjiža. U aprilu smo proširili Slobodnu zonu Subotica ka Senti, a ovom prilikom ćemo to učiniti prema Kanjiži. Mislim da je to jedna apsolutno dobra, pozitivna i ispravna odluka“ – rekao je Pastor.

Pred odbornicima će se naći i izglasavanje saglasnosti na Odluku o povećanju osnovnog kapitala JKP “Suboticagas”.

“Ova odluka svedoči o tome da JKP “Suboticagas” može da posluži kao primer svim javnim preduzećima u Subotici, pa i šire, kada mislimo na oblast finansijske stabilnosti” – rekao je on.

Takođe, na Dnevnom redu će biti i Zaključak o prihvatanju upisa učenika u prve razrede osnovnih i srednjih škola, a ono što je predsednik Skupštine grada posebno istakao jeste da se ove godine upisalo 72 učenika više u prvi razred osnovne i 162 u prvi razred srednje škole nego prošle godine. Pristupiće se i izradi Plana detaljne regulacije za formiranje slobodne javne površine na delu ukinute železničke infrastrukture “Subotička bolnica – Crvenka”, kao i Plana generalne regulacija za zone Grada između Kertvaroša i Palića.

„Ono što je suština, na delu bolnica – Crvenka se predviđa jedan linearni park, znate da će se nakon zatvaranja deponije Aleksandrovačka bara kada se sve preseli u Regionalnu deponiju tu predviđa park, tamo gde je prolazila železnička linija ka Crvenki. Ovo je tek prvi korak, tek sa pristupamo izradi plana, a rok izrade je deset meseci. Kada je u pitanju deo Kertvaroš – Palić, tu se rade izmene na zahtev građana, pa će taj prostor koji je bio predviđen za industrijske oblasti, biti prenamenjen za izgradnju stambenih objekata“ – objasnio je Pastor.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *