Vođenje kroz izložbu Šejle Kamerić

U petak, je u Savremenoj galeriji  otvorena izložba  Ružičnjak – Šejle Kamerić a u četvrtak, 16. novembra u 18 časova u Savremenoj galeriji Subotica održaće se kustosko vođenje kroz izložbu.

Koristeći umetnosti kao način samoindentifikacije, Šejla Kamerić ispituje tragove koje društvo utiskuje u pojedince. Kroz svoj rad, ona istrajava u procesima dekonstrukcije narativa i polazišta koji oblikuju određene identitete, kako bi doprinela razumevanju i podstakla odvajanje od negativnih praksi stigmatizacije i isključivanja određenih društvenih zajednica. Značajno mesto u njenom radu zauzima istraživanje uticaja društava, savremenih i prošlih, na formiranje (ili ukidanje) ženske slobode i oblikovanje žene po meri društva.

Kroz izložbu vodi Nela Tonković, kustoskinja izložbe.

Izložba Ružičnjak okuplja dela u kojima umetnica razmatra pitanja feminizma, rodnih stereotipa, i modela i značenja autoportreta. Njeni ikonični radovi Iza kulisa (Behind the Scenes, 2018) i serija Majka je kučka (Mother Is a Bitch, 2022) biće predstavljeni uz ciklus Uhvaćeni (Hooked, 2010-2022) i najrecentniji rad Ružičnjak (Rose Garden, 2022).

 

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *