U Savremenoj galeriji održaće se otvaranje izložbe Anite Bakoš i Elene Kokai

U petak, 03. februara sa početkom u 18 časova, u Savremenoj galeriji biće otvorena izložba “Vibes”, Anite Bakoš i Elene Kokai, dveju umetnica različitih umetničkih poetika koje u svojim radovima izvedenim u klasičnim slikarskim tehnikama, istražuju intimističke prizore, tragajući za atmosferom spokoja i povratka u neko unutrašnje, sigurno mesto ili istražuju mogućnosti apstraktnog izraza kroz preplitanje spontanosti i kontrole.

Ovom prilikom one će se prvi put samostalno predstaviti subotičkoj publici. Anita Bakoš je rođena 1980. godine u Senti, diplomirala je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu na grupi za slikarstvo u klasi Jovana Rakidžića 2007. godine. Imala je šest samostalnih, a učestvovala je na više od dvadeset grupnih izložbi.

Elena Kokai je rođena 1972. godine takođe u Senti, slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu završila je 2000. godine u klasi profesora Dušana Todorovića.  Samostalno je izlagala u Novom Sadu i Senti, a učestvovala je na brojnim kolektivnim izložbama i likovnim kolonijama u zemlji i inostranstvu.

Izložba će se moći pogledati do kraja februara, a pratiće je ilustrovani katalog sa tekstom Korine Gubik.