Ulica Ernea Kiša dobila asfalt, nadležni ocenjuju – ovo je rekordna godina ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu

U toku su radovi na asfaltiranju Ulice Ernea Kiša u Željezničkom naselju,  kao i Roke Šimokovića u naselju Prozivka. U prethodne dve sedmice kolovoz je izgrađen i u delu Bajmočke, delu Kireške i u Kopaoničkoj ulici, a okončani su radovi i na Kanjiškom putu, što ovu godinu, po oceni nadležnih, čini rekordnom po pitanju ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu. Tim povodom Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić i direktor Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje, Ognjen Golubović, obišli radove.

Izgradnjom kolovoza u Ernea Kiša u dužini od 200 metara, ukupne vrednosti 7,7 miliona dinara, poboljšani su uslovi života stanovnika ove ulice, kao i ostalih građana u ovoj mesnoj zajednici.

„Mi smo već izgubili sve nade da će biti to urađeno, ali evo nekako smo dočekali i taj dan da bude asfaltirano, da ne bude ovoliko prašine, vode i svega ostalog, da i mi živimo kao i svi ostali“ – rekao je Radovan Đurić, stanovnik u Ulici Ernea Kiša.

Ovo je poslednja u nizu od pet ulica u Mesnoj zajednici „Željezničko naselje“ koje su tokom protekle dve sedmice dobile asfalt. Pored ove, završen je krak Bajmočke ulice gde je za izgradnju kolovoza u dužini od 130 metara obezbeđeno sedam miliona dinara, i krak Kireške ulice u dužini od 230 metara, gde je vrednost radova iznosila 13,5 miliona dinara. Asfaltirana je i Kopaonička ulica u dužini od 300 metara, vrednost radova iznosila je 12,5 miliona dinara, kao i Višnjička ulica u dužini od 630 metara, gde je vrednost radova 14,3 miliona dinara, rekao je gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić, uz isticanje da su trenutno u toku radovi na izgradnji ulice Roke Šimokovića u Mesnoj zajednici „Prozivka“, da se radovi izvode u dužini od 135 metara i da njihova vrednost iznosi 8,9 miliona dinara.

„Sredstva za asfaltiranje svih ovih ulica obezbeđena su od Pokrajinske vlade, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine. Ove godine to je, napomenuću, 250 miliona dinara sa PDV-om i od tih sredstava ukupno će biti izgrađeno 12 ulica u dužini od 4,8 kilometara, kao i biciklistička staza prema Privrednoj zoni „Mali Bajmok“ u dužini od 1.700 metara. Nastojaćemo da i u narednom periodu asfaltiramo što je moguće veći broj ulica. Ovo je, inače, rekordna godina kada je reč o ulaganjima u saobraćajnu infrastrukturu u našem gradu“ – naglasio je Bakić.

Direktor JP „Za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje“, Ognjen Golubović rekao je da očekuje da radovi na izgradnji biciklističke staze, od grada prema Privrednoj zoni „Mali Bajmok“, neće trajati duže od dve nedelje.

„Juče je završeno asfaltiranje Kanjiškog puta u dužini od 1,8 kilometara u širini od 6 metara, proširen je sa 3 na 6 i sa biciklističkom stazom završavamo ovaj projekat za koji smo dobili pare iz Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“ – kazao je Golubović.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *