Svečani prijem za karatiste, koji su doneli 13 medalja sa Svetskog prvenstva

Karate klub „Spartak Enpi” ostvario je još jedan veliki uspeh, i to na Svetskom prvenstvu i Svetskom kupu u okviru Svetske Šotokan karate-do organizacije Ujedinjenih nacija, održanom od 29. septembra do 1. oktobra, u Grčkoj. Kući su se vratili sa čak 13 medalja – tri zlatne, šest srebrnih i četiri bronzane.

Ovim povodom, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić upriličio je svečani prijem za predstavnike i članove „Spartak Enpia“, te tom prilikom rekao da su ovi veliki uspesi rezultat vrhunske organizacije Kluba.

„Za takvu organizaciju najzaslužniji su predsednik Kluba Milorad Ćopić, čiji potpis i dalje stoji ispod svakog osvojenog trofeja i medalje takmičara Kluba, kao i trenerski kadar, jedan od najboljih u Srbiji. Nema veće sreće kada jedno dete koje počne da se bavi sportom u klubu u njemu odrasta i razvija se, i kao sportista i kao čovek, osvaja medalje, postaje evropski i svetski prvak, iz lojalnosti prema klubu i svom predsedniku i klubu kasnije ostane sa onima koji su njega učili, pa sada svoje stečeno znanje nastavlja da prenosi na buduće generacije. To je, kada je reč o „Spartak Enpiju“, slučaj sa trenerima Milanom Poledicom, Vladanom Grbićem i Milanom Ćopićem, kojima se, takođe, zahvaljujem za sve rezultate koje ostvaruju takmičari“ – izjavio je gradonačelnik Bakić.

On je predsedniku Karate kluba „Spartak Enpi“ Miloradu Ćopiću, uz čestitke na sjajnom uspehu, čestitao i na jednoglasnom reizboru za potpredsednika Svetske Šotokan karate-do organizacije Ujedinjenih nacija, na kongresu svih članova te organizacije koji je paralelno održan sa Svetskim prvenstvom i Svetskim kupom u Šotokan karateu u Grčkoj.

„Želim vam da nastavite sa ovakvim uspesima i rezultatima. Da se razvijate u vrhunske sportiste i kvalitetne ljude, a lokalna samouprava će uvek biti tu da vas podrži. Današnji prijem je još jedna potvrda da su sportisti ovog grada najveće njegovo blago“ – rekao je on.

Milorad Ćopić je izrazio zahvalnost subotičkoj lokalnoj samoupravi i suboičkom Sportskom savezu na ogromnoj podršci i istakao da su treneri u „Spartak Enpiju“ – Poledica, Grbić i Ćopić – ponikli u tom klubu, prošli sve selekcije, od poletaraca do seniora, i branili boje reprezentacije u svim uzrasnim kategorijama, te na kraju završili fakultete za sport, ostali verni Klubu i sada prenose znanje na mlađe naraštaje.

„Naš trenerski kadar je ponikao u našem klubu i prošao sve selekcije, bili reprezentativci u svim uzrasnim kategorijma. Svaki dan imamo između 12 i 15 treninga u tri sale u gradu, radimo po uzrasnim kategorijama i svemu onome što iziskuje jedan ovakav sport. Pre odlaska u Grčku znali smo da će biti medalja, iako konkurencija nikad nije bila jača. Milica Jerković, najmlađa takmičarka, osvojila je dve zlatne i srebrnu medalju i bila najuspešnija u svom uzrastu. Tako i Tadija Todorović, Ema Kopilović, ali su i ostali dali sve od sebe i bili blizu medalja“ – naglasio je Ćopić.

Pred prisutnima su o svojim postignućima govorile i desetogodišnja, „srebrna” Anastasija Bobić i najbolja kadetkinja na svetu, četrnaestogodišnja Ema Kopilović.

„Osvojila sam drugo mesto u duo kata timu. Konkurencija je bila mnogo jaka i vredno smo se pripremali za ovo takmičenje. Uveliko se već pripremamo za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Svetsko prvenstvo u Sloveniji koje će se održati iduće godine“ – najavila je Anastasija.

„Imali smo čak sedam treninga nedeljno. Osvojila sam prvo mesto pojedinačno u apsolutnoj kategoriji, treće mesto do 3 ipona i drugo sa ekipom“ – dodala je Ema.

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *