Za nekoliko dana u Ivangradskoj novi asfalt

Ivangradska ulica u Mesnoj zajednici Ker dobija novi asfalt. Biće “prevučena” novim slojem asfalta u dužini od 280 metara i proširena sa četiri na pet metara. Vrednost radova, koji će biti završeni za nekoliko dana, je 5,8 miliona dinara.
„Završetkom rahabilitacije ovog kolovoza i njegovog proširenja povećaćemo bezbednost saobraćaja, kao i protočnost saobraćaja u blizini OŠ „Ivan Milutinović“. U prethodnih par meseci urađena je rehabilitacija u ulicama Ive Andrića i Šime Tikvickog, takođe u MZ Ker, a u toku su i radovi na rehabilitaciji i proširenju kolovoza u ulici Ante Parčetića u MZ Kertvaroš“ – navodi gradonačelnik Stevan Bakić.

Za održavanje i razvoj saobraćajne infrastrukture iz gradskog budžeta ove godine opredeljena su sredstva u visini od 368 miliona dinara, dok je Uprava za kapitalna ulaganja izdvojila je još 250 miliona dinara, a putem projekta „LIID“ za razvoj lokalne infrastrukture za Suboticu obezbeđeno je još 2.886.000 evra. Radove na rehabilitaciji i proširenju ulica u Subotici izvodi kompanija “Vojput”, a trenutno su angažovani na pet lokacija.


„Počeli smo radove na deonici Šupljak – Male Pijace u dužini od 2 kilometra, a put će biti proširen sa tri na šest metra. Ove godine uradili smo i spoj od Alekse Šantića do Bajmoka i sada je taj koridor povezan od Subotice do graničnih prelaza Bački Breg i Bezdan. Uz to je završena rehabilitacija puta Apatin – Sombor, a trenutno se radi i na proširenju puta Kljajićevo – Telečka, kao i na rekonstrukciji deonice između Bačkog Sokolca i Bačke Topole” – kazao je Vukoslav Vukoslavović iz kompanije „Vojput“.