Hitna pomoć bogatija za novo i potpuno opremljeno sanitetsko vozilo

Zahvaljujući lokalnoj samoupravi, Služba hitne medicinske pomoći Doma zdravlja dobila je novo, savremeno i potpuno opremljeno sanitetsko vozilo za koje je izdvojeno više od 6,3 miliona dinara.

Vozni park Doma zdravlja broji 14 sanitetskih vozila, od kojih su četiri ili pet novija, dok su ostala starije proizvodnje. Nakon što je, nešto ranije ove godine, preko Ministarstva zdravlja Republike Srbije, subotičkoj zdravstvenoj ustanovi predato na korišćenje gotovo novo vozilo, za njihove potrebe Grad je sada kupio jedno najnovije generacije.

„Presrećni smo jer smo ove godine dobili praktično dva nova vozila. Ovo vozilo koje je sada donirano će mnogo doprineti u radu Doma zdravlja Subotica i biti od velike koristi svim građanima Subotice i okoline. Vozilo je opremljeno najsavremenijim dvodelnim nosilom za trasport i najsavremenijom i najmodernijom kardiološkom stolicom, kao i dovodom za kiseonik, što ga svrstava u red savremeno opremljenih vozila“ – kazala je dr Tatjana Popović, direktorica Doma zdravlja Subotica.

Osim novog saniteta, lokalna samouprava je iz gradske kase obezbedila i novac za nabavku aparat za mehaničku kompresiju grudnog koša, a čija vrednost je nešto više od milion i devet stotina hiljada dinara.

„To je oprema koju do sada Dom zdravlja Subotica nije imao, i time smo se potudili kao lokalna samopuprava da unapredimo zdravstvenu zaštitu i da olakšamo posao zaposlenima u Službi hitne medicinske pomoći, jer je on najkorisniji na terenu i služi za reanimaciju pacijenata. Nadam se da će u potpunosti služiti svrsi za koju je i kupljen i da će spasiti mnoge živote naših sugrađana“ – rekao je gradonačelnik Stevan Bakić.

U ovogodišnjem budžetu Grada za zdravstvenu zaštitu je opredeljeno 34,9 miliona dinara, a kako je gradonačelnik Bakić istakao, do kraja godine je ostalo još prostora za ulaganje i unapređenje rada subotičkog Doma zdravlja i svih njegovih službi.