Kolo srpskih sestara doniralo 1.500 pari obuće subotičkim školama

Zahvaljujući donaciji Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine Srbije, Kolo srpskih sestara u Subotici dobilo je vrednu donaciju u vidu 1.500 pari novih ženskih cipela, koje će narednih dana biti podeljene učenicama subotičkih osnovnih i srednjih škola koje potiču iz socijalno ugroženih porodica.

Mirjana Salatić, potpredsednica Kola srpskih sestara, ovom prilikom je poručila da donacija za sve članice ove organizacije predstavlja veliki podstrek, pomoć i podršku u radu, kako bi nastavile na putu čovekoljublja. Prethodno smo kontaktirali obrazovne ustanove koje su izrazile želju da im se ove cipele dodele kao donacija i mi osećamo veliku radost i zadovoljstvo što ćemo toj deci moći da poklonimo, jer najlepši osećaj je radost davanja. Mi se radujemo kada nekome dajemo i pomognemo i verujemo da će i ubuduće naši prijatelji i donatori nama pomagati, da će nas podsticati i da će nam davati podršku, jer da nije njih, naše Kolo bi vrlo teško radilo, ali zahvajujući tome u Subotici postojimo više od 30 godina. Mislimo da smo ostavile trag u ovom gradu sa našim humanitarnim misijama, brižnošću i iskrenošću prema svakom nevoljniku koji nam se obratio za pomoć”, dodala je Mirjana Salatić.

Donacija će biti usmerena u 17 osnovnih i 9 srednjih škola u Subotici, a svaka škola će dobiti 48 pari obuće. Neke od njih su OŠ “Ivan Milutinović”, “Matko Vuković”, Đuro Salaj”, “Sečenji Ištvan”, “Ivan Goran Kovačić”, “Jovan Jovanović Zmaj”, “Kizur Ištvan”, “Jovan Mikić”, “10. oktobar”, “Majšanski put”, “Sveti Sava”, “Miroslav Antić”, “Bosa Milićević” u Novom Žedniku, OŠ “Matija Gubec” u Tavankutu, a deo pomoći je već stigao u škole u Beogradu i Zemunu.

Svoje početke u Subotici Kolo srpskih sestara beleži još od 1938. godine, a prošle godine ova organizacija obeležila je 30 godina od ponovnog osnivanja. Do sada su njene članice organizovale bezbroj humanitarnih akcija, donacija i drugih načina pružanja pomoći najugroženijima, a već osam godina pružaju pomoć pomoć i negu u kući stanovnicima Subotice, Tavankuta i Žednika. Takođe, veliki akcenat u svom radu daju i na obrazovanje mladih, a trenutno pomažu školovanje jednog studenta koji pohađa Fakultet tehničkih nauka.