Svečani prijem za juniorske šampione u kik-boksu

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se danas, u Zelenoj sali Gradske kuće, sa juniorskim reperezentativcima Srbije u kik-boksu i članovima subotičkog Kik-boks kluba „Top fajter“, Milicom Despotović i Nikolom Lončarom, kao i njihovim trenerom Alenom Heralićem.

Milica Despotović je u dresu nacionalnog tima osvojila zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u kik-boksu održanom krajem avgusta i početkom septembra u Turskoj. Milica se takmičila u kategoriji do 48 kilograma, u disciplini lou-kik.

„Drago mi je što sam ispunila očekivanja i zadovoljstvo mi je što sam osvojila zlato na evropskom prvenstvu. Imala sam dve borbe, polufinale sam radila sa Turkinjom, nju sam pobedila 3:0, i finale sam radila sa Turkinjom i nju sam pobedila 2:1. To su dva teška meča, koja sam uspela da izguram i osvojila sam zlato“ – kazala je Milica.

Nikola Lončar je, takođe u dresu nacionalnog tima i u juniorskoj konkurenciji, osvojio zlato na 28. Svetskom kupu u kik-boksu, održanom u junu ove godine u Budimpešti, i aktuelni je prvak države u četiri discipline.

„Ja sam na Svetskom kupu u Budimpešti imao tri meča. Prvi meč je bio protiv protivnika iz Bosne i Hercegovine, pobedio sam 3:0. Drugi meč je bio najteži meč na tom takmičenju, radio sam pritiv momka iz Moldavije. Na kraju sam izvukao meč pobedom 2:1, a finale sam radio sa protivnikom iz Češke i pobedio 3:0. Na Evropskom takmičenju mi se nisu „sklopile kockice“ i taj dan nisam pokazao maksimum kao inače.“ – rekao je Nikola.

Milici i Nikoli, koji ove godine prelaze u seniore, je gradonačelnik Stevan Bakić čestitao na uspehu, i poželeo im da „dotaknu nebu“, te da im cilj bude balkon na Andrićevom vencu. Gradonačelnik je istakao da subotička lokalna samouprava čini sve da sportisti Subotice imaju što bolje uslove za rad i ostvarivanje rezultata.

„Za lokalnu samoupravu ne postoje mali i veliki sportovi, ne postoje manje ili više vredni sportovi. Podržavamo rad svih naših sportista i sportskih kolektiva i sve rezultate ćemo nagrađivati. Ovi prijemi nisu samo promocija sportista i njihovih sportova već i jedan putokaz svim mladim Subotičanima da je najbolja moguća kombinacija biti uspešan i u školi i u sportu, a Milica i Nikola su za to najbolji primer. To je i formula kako da budete dobri ljudi i vrhunske javne ličnosti“ – naglasio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Trener Kik-boks kluba „Top fajter“, Alen Heralić, istakao je da je podrška lokalne samouprave klubu veoma značajna, jer bez nje ne bi mogli da predstavljaju Grad i Srbiju na prvenstvima države.

„Naši takmičari su zahvaljujući podršci Grada osvajali državna prvenstva, sticali iskustvo, kvalifikovali na međunarodna takmičenja. Zato danas možemo da budemo ponosni na Milicu i Nikolu koji su predstvaljali i svoju zemlju, i svoj grad, i doneli nam zlatne medalje sa Evropskog prvenstva i Svetskog kupa. Od kada sam na čelu Kluba, unazad pet godina, ovo je najbolji rezultat u istoriji kluba“ – podvukao je trener, Alen Heralić.