Sivački put uskoro dobija uređenu saobraćajnicu

Gradonačelnik Stevan Bakić, obišao je radove na Sivačkom putu u mesnoj zajednici Mali Bajmok. Projekat je vredan oko 18 miliona dinara, dužina trase je 570 metara, a nakon završetka asfaltiranja lokacija će biti saobraćajno uređena. U planu je izgradnja kružnog toka na mestu ukrštanja Sivačkog puta sa Batinskom i Mačvanskom ulicom ka Industrijskoj zoni, čime će biti uspunjeni dalji uslovi za razvoj ove lokacije, što će doprineti rasterećenju Somborskog puta.

“Juče je završena ulica Doža Đerđa u mesnoj zajednici Hajdukovo, u narednom periodu biće urađene Jasenovačka i Cvetna ulica na Paliću, Rudarska u Aleksandrovu, Luke Botića u mesnoj zajednici Dudova šuma i ulica Drugi vinogradi u mesnoj zajednici Čantavir. Grad je opredelio 76 miliona dinara za nepuna 3 kilometra rekonstrukcije i postavljanje asfalta i to je jedan dokaz da su gradske finansije odgovorno i ozbiljno planirane iI da je budžet grada urađen tako da bude usmeren za dobrobit građana Subotice”, istakao je gradonačelnik i dodao da je planu rekonstrukcija i proširenje ulice Proleterskih brigada u mesnoj zajednici Zorka kao i rekonstrukcija ulica Jovana Mikića i Arsenija Čarnojevića. “Tu moram posebno da naglasim da, za bilo koju ulicu koju mi radimo i za bilo koji projekat koji je počeo grad, pokrajina ili država, potrebna je snažna Srbija. Dela su ta koja govore o vlasti, ne prazne priče, a zajedničkim radom možemo da uradimo sve”.

Prema rečima Ognjena Golubovića, direktora JP za upravljanje putevima, urbanizam i stanovanje, na desnoj strani ove lokacije u planu je da se izmesti Kvantaška pijaca koja se trenutno nalazi u centru grada, a pored ove parcele postoji prostor koji je namenjen za dalje širenje Privredne zone. “Aplicirali smo kod Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine za više od 170 miliona dinara, u okviru ovog projekta bi trebalo da budu urađeni svi trenutno aktuelni projekti vezani za izgradnju ulica na teritoriji Grada u dužini od petnaestak kilometara”, naglasio je Golubović.