Bakić i Pastor podržali Vučićevu kandidaturu na izborima

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Subotici saopštio je danas da su odmah po objavljivanju kandidature Aleksandra Vučića za predsednika države na predstojećim predsedničkim izborima, članovi i pristalice Srpske napredne stranke u Subotici počeli da pristižu u stranačke prostorije te su za kratko vreme stvorene gužve na svim punktovima. 

Na jednoj od 5 lokacija na kojima su građani Subotice imali mogućnost da svojim potpisom podrže Vučićevu predsedničku kandidaturu, Stevan Bakić i dr Balint Pastor, zajedno svojim potpisima podržali su kandidaturu Aleksandra Vučića, a u obraćanju medijima nakon toga, Stevan Bakić rekao je da je odziv građana veliki jer je Srpska napredna stranka kandidovala najsnažnijeg, najmarljivijeg, najboljeg. 

„Pozivam sve građane da glasaju za Aleksandra Vučića jer je Vučić garant odbrane nacionalnih i državnih interesa Republike Srbije, garant političke stabilnosti i ekonomskog napretka Srbije”, rekao je Bakić i dodao da je Aleksandar Vučić pokazao šta može da se postigne radom, marljivošću i disciplinom. On se zahvalio svim koalicionim partnerima na podršci kandidaturi Vučića za predsednika i rekao da je ubeđen da će građani Srbije da se odluče za nastavak razvoja Srbije, sigurnu budućnost naših građana i naše Srbije, za državnu politiku koju će voditi snažan lider, poštovan u svetu, lider iza kojeg dela govore. Sve drugo bilo bi, navodi Bakić, vraćanje u prošlost, pometnja, i uvod u nestabilnost. 

Dr Balint Pastor je, obraćajući se medijima, rekao da je Aleksandar Vučić kandidat ne samo Srpske napredne stranke već i Saveza Vojvođanskih Mađara i svih stranaka koje su činile bladajuću većinu. On je podsetio da je on ispoštovao sve dosadašnje dogovore i kada je reč o interesima mađarske nacionalne zajednice ikada je reč o podršci projektima u Subotici, i da je sve što je obećano – i ispunjeno. „Zato Savez vojvođanskih Mađara daje podršku Aleksandru Vučiću za predsednika, i zato ćemo danas u kancelarijama širom Vojvodine prikupiti više hiljada potpisa podrške“, istakao je Pastor.