Ružić: Neradni dani za učenike i 17. i 18. februar

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić doneo je odluku o izmeni Kalendara obrazovno-vaspitnog rada za osnovne i srednje škole na osnovu kojeg će neradni dani za učenike biti i 17. i 18. februar.

“Nakon brojnih konsultacija i sagledavanja celokupne situacije i predviđanja da se pik ovog talasa virusa očekuje sredinom meseca doneo sam odluku o produžetku raspusta. Učenici će spajanjem vikenda, državnog praznika i dodatna dva dana imati ukupno 9 slobodnih dana. Prvi radni dan biće ponedeljak, 21. februar“, istakao je ministar Ružić i dodao da su škole kao i ranije bezbedne zbog primene i poštovanja epidemioloških mera, a prema pokazateljima, rast broja zaraženih učenika i nastavnika ne prati rast broja zaraženih u opštoj populaciji.

On je apelovao na učenike i zaposlene u sistemu obrazovanja da tokom predstojećeg raspusta budu odgovorni prema sebi i svojim najbližima i poštuju propisane epidemiloške mere, kako ne bi došlo do novih zaražavanja. Zbog trodnevnog produžetka jesenjeg raspusta u prvom polugodištu, kao i zbog ove odluke, škole su u obavezi da do kraja školske godine nadoknade dva radna dana, dok će školska godina biti produžena za tri dana i umesto do 21. juna trajaće do petka, 24. juna. Takođe, biće pomereno i održavanje završnog ispita za učenike osmog razreda, koji će biti održan 27, 28. i 29. juna.