Položeni venci na spomenik biskupa Ivana Antunovića u Subotici

Povodom 134. godišnjice od smrti biskupa Ivana Antunovića, u četvrtak 13. januara, na spomenik podignut, pored katedrale Svete Terezije Avilske, 2020. godine, njemu u čast položeni su  polaganje vijenaca na spomenik podignut 2020. godine njemu u čast, u parku pokraj katedrale Svete Terezije Avilske u Subotici. Vence su položili predstavnici Katoličkog društva „Ivan Antunović“ iz Subotice, Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Udruge bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“, Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo“ i Novinsko izdavačke ustanove „Hrvatska riječ“. Među okupljenima su bili i predstavnici Katoličke Crkve a manifestacija je privukla pažnju i medija iz Hrvatske, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

Ovo je prvi događaja u okviru manifestacije „Dani biskupa Ivana Antunovića“ koju organizuje Katoličko društvo „Ivan Antunović“ iz Subotice.

U nedelju, 16. januara u 18 časova, u subotičkoj katedrali, služena je svečana sveta misa za biskupa Ivana Antunovića. Jubilarni XXX. Razgovor održan je u četvrtak, 20. januara u Pastoralnom centru „Augustinianum“ u Subotici.

Spomenik nas podseća na biskupa i njegove reči: „Budite braća, budite složni i nerazdruživi“. Polaganje venaca na njegov spomenik ovoga puta predstavljalo je manifestaciju sloge i zajedništva.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *