Položeni venci na spomenik biskupu Ivanu Antunoviću

U okviru obeležavanja manifestacije “Dani biskupa Ivana Antunovića”, a povodom 135. godišnjice od njegove smrti, u petak, 13. januara na spomenik pored katedrale Svete Terezije Avilske položeni su venci.

Vence su položili predstavnici Hrvatskog nacionalnog vijeća, Generalnog konzulata Republike Hrvatske u Subotici, Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, Udruženja bunjevačkih Hrvata “Dužijanca”, Hrvatskog kulturnog centra “Bunjevačko kolo”, Katoličkog društva “Ivan Antunović” i novinsko-izdavačke ustanove “Hrvatska riječ”.

“Drago mi je što smo tu i što imamo ovaj spomenik. Ono što možemo najaviti je da ove godine nastavljamo ne samo da obilazimo spomenike, već da ćemo dela Ivana Antunovića, kako rukopisna tako i objavljena digitalizovati i predstaviti javnosti u saradnji sa Zavodom za kulturu vojvođanskih Hrvata, Hrvatskim nacionalnim vijećem i našim društvom i na taj način će Ivan Antunović biti poznatiji, pa kada neko bude prolazio kraj spomenika, moći će saznati pobliže i o tim nekim temama o kojima vodimo debatu, biće nam jasnije kako je on to govorio i kojim jezikom je pisao”, istakao je Josip Štefković, predsednik Katoličkog društva “Ivan Antunović”.

Program manifestacije završava se u četvrtak, 19. januara, kada će se u Pastoralnom centru “Augustinianum” sa početkom u 19 časova održati 31. Razgovor na temu „Angažman vernika laika u mesnoj Crkvi“. U njemu će učestvovati vlč. dr Ivica Ivanković Radak, vlč. Dražen Skenderović, vlč. Vinko Cvijin i Ljubica Stipančević.