Dodela tehničke opreme za hrvatska udruženja

U prostorijama Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji upriličena je svečana dodela tehničke opreme hrvatskim udruženjima iz Republike Srbije.

Opremu su preko projektnih programa Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za Hrvate van Republike Hrvatske osigurali Fondacija za razvoj hrvatske zajednice u Republici Srbiji „Kro-Fond“ i Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata, uz podršku HNV-a i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini.

Na početku mandata Odbor za kulturu HNV-a obišao je hrvatska udruženja koje deluju na području Vojvodine nakon čega smo napravili analizu njihovih potreba. U najvećem broju slučajeva potrebe su se odnosile na tehničku opremu, prostor i povezivanje s partnerskim udruženjima u Republici Hrvatskoj. Deo tih potreba uspeli smo da osiguramo iako je to, zaista, minimum koji bi udruženja trebala imati kako bi mogla delovati u svojim mestima. Nastojimo ovakvim podrškama da osiguramo neophodne uslove, a preostaje i dalje da osnažujemo udruženja da nastave sa animiranjem člannova, stvaranjem i promovisanjem dobrovoljnog uključivanja u život zajednice – to je ono što nas ispunjava i čini da se osećamo kao koristan član zajednice i njen deo, izjavila je predsjednica HNV-a Jasna Vojnić.