Pobeda i remi na pripremama za predstojeće prvenstvo

Fudbaleri Spartak Ždrepčeve krvi su u sredu, 5. jula, odigrali dve kontrolne utakmice na Zlatiboru, gde se pripremaju za predstojeće prvenstvo. U prvoj su savladali ekipu Javora sa 2:0, a zatim sa mlađim snagama protiv ekipe Kolubare odigrali utakmicu bez pobednika, sa nerešenim rezultatom 1:1.

Spartak je savladao Javor sa dva gola prednosti. Poveli su Subotičani u 14. minutu golom Alekse Đurasovića, odličnu priliku propustili su nakon pola sata igre, kada su mogli da dupliraju prednost. U finišu prvog poluvremena Andrej Todoroski je postigao novi gol za vodstvo. U nastavku utakmice Javor je imao par prilika da smanji rezultat, međutim nisu iskoristili svoje šanse. Spartak je odličnom igrom sačuvao svoju prednost i do kraja meča kontrolisao igru.

U drugoj utakmici istog dana šansu su dobili mlađi igrači i oni sa manjom minutažom iz proteklog perioda, kao i igrači koji su izašli iz povreda. Spartak je Kolubari nametnuo tempo od početka utakmice, a do prednosti su stigli u 20. minutu kada je Luka Bijelović savladao protivničkog golmana i pokazao da se vraća u formu posle povrede. Kolubara je do izjednačenja došla u 68. minutu, kada je Filipović bio precizan iz penala.

Spartak – Javor 2:0 (2:0)

Spartak: Manojlović, Tanasin, Bugarin, Vitorović, Bogićević, A.S. Đurasović, Todoroski, Mijić, Ubiparip, Stajković. Igrali još: Miodragović, Pavlović, Simin, Tošeski.

Javor: Manojlović, Miletić, Ilić, Skoko, Tojčić, Adamović, Dakure, Gojković, Kambel Bosić, Ratković. Igrali još: Novović, Tešić, Janjić, Obradović, Kopitović, Petrović, Leo, Selenić, Dolmagić, Tanko, Gigić.

Spartak – Kolubara 1:1 (1:0)

Spartak: Vulić, A.M. Đurasović,Miodragović, Desnica, Alfonso, Tošeski, Jocić, Kvaku, Kolarić, Kolins, Bijelović. Igrali još: Pavlović, Simin.

Kolubara: Gudžulić, Đokić, Milićević, Vasiljević, Kočović, Kočić, Zubairu, Nikolić, Milojević, Filipović, Sadiković. Igrali još: Marković, Ćosić, Tatomirović, Molis, Gluščević, Stojanović, Vulin.