Mreža puna golova (Spartak-Vojvodina 10:1)

Autogol u prvoj minuti najavio je rezultatski debakl Vojvodine i očekivanu pobedu Spartaka, ali malo ko je mogao očekivati da će mreža domaće ekipe nakon dugog mirovanja ipak biti „pocepana“.

Za „cepanje mreže“ se u 8. minuti pobrinula solidna Sara Stokić, omladinska reprezentativka i napadačica Vojvodine. Prvo je usledila asistencija Nikoline Plavšić, koja je uputila dugu loptu iza linije Spartakove odbrane, a Sara Stokić je primirila loptu na grudi i našla se oči u oči sa golmankom Spartaka. U situaciju jedan na jedan Dajani Mihajlović jednostavno nije imala šanse da sačuva svoju mrežu. Neko je u tim momentima mogao pomisliti da će utakmica ipak biti zanimljiva i neizvesna, ali to se nije dogodilo mada se Vojvodina dobro držala narednih dvadesetak minuta.

U 28. minuti korner je izvela Tijana Filipović, a Violeta Slović je najviša u skoku (2:1). Na 3:1 povisila je Živana Stupar nakon što je „ukrala“ gol od Anastasije Ćirić. Ćirićeva je savladala sve prepreke i iz blizine uputila loptu u mrežu za siguran pogodak, ali je Živana Stupar uknjižena kao strelac jer je bila ta koja je poslednja dodirnula loptu. Strelac za 4:1 je Živana Stupar, a asistirala je Anđela Frajtović. U poslednjoj minuti prvog poluvremena Anastasija Ćirić je majstorski pobegla od svojih čuvarki i kratkim polulobom prevarila i golmanku Jovanu Đukić. U drugom poluvremenu Spartak je bio apsolutno dominantnija ekipa. Na 6:1 povisila je Jelena Šever na asistenciju Alise Kusi.

Na 7:1 strelac Anastasija Ćirić, asistencija Tijana Filipović. Osmi i deveti gol postigla je Tijana Filipović. Osmi na asistenciju Alise Kusi, a deveti na asistenciju Živane Stupar. Goleadu je u 88. minuti zaključila kapitenka Violeta Slović nakon kornera Tijane Filipović. Sledeću utakmicu Spartak igra u Kanjiži protiv TSC-a. To će biti i poslednja utakmica u jesenjem delu superligaških takmičenja. Nastavak sledi u prvoj polivini marta 2023. godine.

STRELCI:

  • Irena Majstorović, 1. minut (autogol)
  • Sara Stokić, 8. minut
  • Violeta Slović, 28. i 88. minut
  • Živana Stupar, 30. i 42. minut
  • Anastasija Ćirić, 45. i 56. minut
  • Jelena Šever, 48. minut
  • Tijana Filipović, 63. i 86. minut