Održan 5. Subotički polumaraton

Juče je u našem gradu održan 5. Subotički polumaraton, koji je okupio preko 1.500 trkača iz 13 zemalja, koji su se takmičili u tri trke na 5, 10 i 21 kilometar. Priliku da trči imalo je i oko 700 najmlađih u okviru dečije trke.

U polumaratonskoj “Trci kroz istoriju”, najbolji je bio Đuro Borbelj iz apatinskog Atletskog kluba, koji prvi put učestvuje na ovom sportskom takmičenju, a koji je za jedan sat i četrnaest minuta istrčao stazu dužine 21 kilometar, dok je kod žena Nora Trklja Boca bila najbrža, pretrčavši stazu za jedan sat i dvadeset osam minuta. Ona je pohvalila organizaciju polumaratona i rekla da joj je bila čast učestvovati.

Ovogodišnji polumaraton, sportska manifestacija koja se održava uoči proslave Dana grada Subotice je, prema rečima organizatora, okupio gotovo najviše učesnika.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je na otvaranju polumaratona naglasio da je njegovim organizovanjem, namera organizatora da se Subotica uvrsti na mapu atletsko – rekreativno trkačkog sveta, u potpunosti realizovana.

“Subotički polumaraton čiji je slogan “Trči kroz istoriju”, jasno pokazuje i da kombinacija sporta i secesije može da bude uspešna i zanimljiva. Moram da istaknem da mi je drago što je ova, za naš grad veoma značajna sportska manifestacija, postala druga najmasovnija ulična trka u Srbiji posle Beogradskog maratona i verujem da će ovaj polumaraton i ubuduće promovisati zdrav način života i posebno među mladima podsticati rekreativni sport i afirmisati kulturno nasleđe i razvoj turističkog potencijala našeg grada”, rekao je gradonačelnik.

Ove godine u saradnji sa Gradskim muzejom organizovana je izložba znamenitih sportista našeg grada, čije biografije ispunjene brojnim sportskim uspesima su bile prikazane na plakatima koji su bili postavljeni u centru grada.