Od 23. do 27. avgusta u Subotici „Vojvođanska zlatna rukavica“

Međunarodno boksersko takmičenje za omladince, 41. po redu „Vojvođanska zlatna rukavica“, biće održana u našem gradu, od 23. do 27. avgusta, u organizaciji Bokserskog saveza Srbije i uz tehničku podršku Boks kluba „Spartak“.

Кako je saopšteno iz BSS, jedan od najjačih turnira u Evropi u juniorskoj konkurenciji okupiće oko 180 takmičara iz 15 zemalja, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Srbiju će predstavljati 20 reprezentativaca pod vođstvom selektora Nebojše Čurovića, među kojima je i naš Subotičanin Pižurica.

Na spisku izabranika srpskog selektora nalaze se: Luka Ranković – 60 kg, Severdžan Gaši – 48 kg, Luka Mihajlović – 57 kg, Hristofer Dimitrov – 67 kg, Filip Džida – 63,5 kg, Filip Durtanosi – 60 kg, Đorđe Jojić – 67 kg, Vladimir Beriša – 63,5/67 kg, Hamza Rašljanin – 67 kg, Lazar Bovan 71 kg, Nikola Cvetković – 71kg, Strahinja Mitrović – 75 kg, Srđan Teofilović – 80 kg, Srđan Tomić – 86 kg, Marko Pižurica – 90 kg.

Prvi deo turnira održaće se u sali Tehničke škole „Ivan Sarić“, a polufinalne i finalne borbe za dane vikenda u Hali sportova.

„Imali smo izuzetno jake i kvalitetne pripreme za turnir u Subotici. Zajedno smo svi već dve nedelje i maksimalno smo spremni i motivisani da Srbija na takmičenju kome smo domaćini i koje je jedno od najprestižnijih turnira u boksu za omladinske kategorije osvoji veliki broj medalja. Srpski boks raste iz nedelje u nedelju, vredno i predano se radi na putu koji smo izabrali i trasirali, a to je put koji vodi ka svetskom vrhu u svim kategorijama.“ – istakao je selektor Čurović.