“Vojvođanska zlatna rukavica” od srede do nedelje u Subotici

Takmičenje u boksu “Vojvođanska zlatna rukavica”, koja će okupiti preko 350 takmičara iz 27 zemalja u muškoj i ženskoj konkurenciji, održaće se u našem gradu od srede, 14. do nedelje, 18. septembra.

“Ovo takmičenje organizujemo po 40. put, prvi pobednik u Subotici bio je Danko Jovanović, a nakon njega ovaj trofej osvojili su Denis Memetović i Vanja Bačić i nadam se da će ove godine da je osvoji Marko Pižurica, koji je bio treći na prvenstvu Evrope ove godine. Ovo je jedan od najmasovnijih tunira koji se dešavaju u svetu, tako da pozivamo građane Subotice da ga isprate i podrže naše momke”, rekao je Tomislav Antelj, trener BK “Spartak”.

“Reprezentacija Srbije se spremila za ovaj turnir na Paliću, uslovi za pripreme su bili odlični, kao i domaćini. Što se tiče samog turnira on će biti veoma jak, dosta zemalja će učestvovati, a ono što je najbitnije za naše momke je da je ovo jedna velika provera pred predstojeće Svetsko prvenstvo u Španiji. Jedan mali problem je što je bilo dosta povreda koje su nas snašle tokom priprema, ali bez obzira na sve trenirali smo dobro, očekujemo dobar rezultat i dosta medalja sa ovog turnira”, istakao je Nenad Vasiljević, selektor omladinske reprezentacije Srbije.

“Ovo je turnir koji zaista izaziva veliku pažnju u čitavom svetu, a već godinama Subotica uspeva da ga organizuje. Čitav svet je došao da se testira pred Svetsko prvenstvo, završeno je Evropsko prvenstvo, a naši omladinici su na Evropskom prvenstvu ostvarili zaista veliki rezultat, Rastko Simić koji se nažalost povredio na ovim pripremama neće učestvovati, ali je vicešampion Evrope, Subotičanin Marko Pižurica je treći na Evropskom prvenstvu i od njega stvarno očekujemo jako veliki rezultat na ovom turniru, a kapiten ženske reprezentacije Sara Ćirković je šampionka Evrope i proglašena je za najbolju bokserku Evropskog prvenstva i brani trofej od prošle godine, kada je osvojila zlatnu medalju i trofej Zlatne rukavice i očekujemo da će i ove godine biti tako”, istakao je Mirko Ždralo, trener BK “Obilić”.

“Spremao sam se jako, osećam se odlično, turnir je veoma jak, ja sam osvajač evropske medalje, nadam se da ću uspeti da uzmem zlato ove godine, videćemo”, kaže Marko Pižurica.

Turnir počinje u sredu, 14. septembra, a do subote će se mečevi održavati u fiskulturnoj sali Tehničke škole “Ivan Sarić”. Polufinalni meč će se igrati u subotu u Hali sportova, a finalni na centralnom gradskom Trgu u nedelju u 18 časova, ukoliko vremenski uslovi dozvole.