Bronzana medalja za omladinskog reprezentativca u boksu Marka Pižuricu

Gradonačelnik Stevan Bakić primio je u sredu, mladog boksera Spartka i omladinskog reprezentativca Marka Pižuricu koji je na Evropskom prvenstvu u boksu, u Bugarskoj osvojio bronzanu medalju.

Marko Pižurica osvojio je bronzanu medalju u kategoriji do 80 kilograma a to je ogorman uspeh kako za državu tako i za njegov matični Bokserski klub Spartak, rekao je gradonačelnik Bakić a potom mladog boksera uporedio sa bokserskim legendama Pavlom Šovljanskim, koji je osvojio dve medalje u seniorskoj konkurenciji a potom i sa Draganom Gagijem Vujkovićem koji je osvojio  dve medalje na svetskim prvenstvima.

Ovo treba da bude motiv ostalim članovima Bokserskog kluba Spartak da se potrude da isprate Marka i streme ka osvajanju medalja za našu državu. Grad Subotica će sa Gradskim sportskim savezom i Bokserskim klubom Spartak učiniti sve da naši mladi bokser koji ima 16 godina i ogroman talenat nastavi da razvije, napravi dobru  karijeru kako bi ga još mnogo puta, sa velikim ponosom ovako dočekivali.

Na medalji je Marku čestitao i sportski direktor Bokserskog saveza Srbije, Mane Marčeta ističući da je ista uspeh za našu zemlju, Bokserski savez Srbije, Bokserski klub Spartak i Grad Suboticu. Medalja je otišla u prave ruke, i osvojena je zasluženo zahvaljujući markovom treneru Tomislavu Antelju, rekao je Marčeta dodajuči da će Bokserski savez Srbije uvek stajati uz Marka. Marko kaže da mu medalja znači mnogo, da mu se ostvario san, ali se nada da će već sa sledećeg takmičenja doneti zlato. Imao sam tri meča, prva dva protiv Norvežanina i Poljaka dok sam u polufinalu izguvio od takmičara iz Jermenije, koji mi je bio najteži protivnik.