DruštvoAktuelno

Poljoprivrednici zadovoljni ishodom sastanka sa gradonačelnikom

Predstavnici subotičkih poljoprivrednika sastali su se danas sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, a njihov predstavnik Miroslav Matković istakao je da je zadovoljan ishodom razgovora.

“Gradonačelnik je izrazio razumevanje za naše probleme, shvatio je da mi nismo došli bezveze i da je stvarno problem predstojeća jesenja setva i da je suša napravila velike probleme. Što se tiče proglašavanja stanja elementarne nepogode, objašnjeno nam je da se mora sačekati formiranje Vlade, ali smo na lokalnom nivou razgovarali kakve bi olakšice mogao da Grad pruži ugroženim poljoprivrednicima. Dobili smo nekoliko smernica za sledeći sastanak, da se i mi poljoprivrednici sastanemo i da vidimo kako bi to mogli da sprovedemo, tj. šta bi mogli da uradimo već na jesen”, kaže Matković.

Kako objašnjava, na sastanku je ponuđen reprogram naknade za porez na imovinu, na koji poljoprivrednici nisu pristali, jer kako on kaže, “oni ne mogu da plaćaju nešto nagodinu što nemaju ni ove godine”, kao i da su započeti pregovori koja olakšica bi mogla da se sprovede na jesen.

“Moram da naglasim da su prestali šumovi između gradonačelnika i nas poljoprivrednika, počinje dobra saradnja i ja se nadam da ćemo se mi izboriti za ono za šta smo otišli, jer ustvari mi ne tražimo ništa što nije nemoguće, jer je stvarno suša i stvarno je problem, a ima poljoprivrednika koji su stvarno ugroženi”, naglašava on.

Sledeći sastanak gradonačelnika Stevana Bakića sa poljoprivrednicima održaće se sledeće nedelje.