Kad istina izađe na videlo

Liga šampiona| Runda 2 | Rosengård – Spartak – 5 : 1 (3:0)

Nakon prve odigrane runde u Bačkoj Topoli, imao je Spartak aktivan rezultat i postojala je nada da u drugoj rundi može nadoknaditi gol zaostatka ili barem da pretrpi poraz sa minimalnom razlikom.

Spartak je igrao taman toliko dobro koliko je dobra i Super liga Srbije za žene. Više od jedne decenije Spartak nema ozbiljnog rivala, pa su igračice navikle da igraju komotno, sa pola snage, jer je malo protivnika koji će ih primorati da „ubace u treću“.

A onda jednom u godinu dana Spartak stigne do UEFA Lige šampiona. Dođu rivalke iz ozbiljnih liga, sa ozbiljnim igračkim potencijalom i sa ozbiljnim budžetima i istina izađe na videlo. Što bi se po onoj narednoj izreci reklo: koliko para, toliko i muzike.

Već u prvoj utakmici je bilo jasno, onima koji stvari sagledavaju realno, da od povoljnog rezultata neće biti ništa. Spartaku je za povoljan rezultat nedostajalo mnogo toga, od svega po malo; pre svega brzina, a onda sve ostalo!

Rivalke iz Rosengårda su igrale odlično, nisu bile toliko oprezne kao u prvom susretu u Bačkoj Topoli, ali nijednog trenutka nisu potcenile svoje rivalke. Igrale su na svom maksimumu, bile su bolje, požrtvovanije i zasluženo odnele pobedu. Hvala im na održanoj lekciji, stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu kluba.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *