DERBI: SPARTAK OFFICE SHOES – VOJVODINA MTS

Posle kraće pauze košarkaši će ponovo na parket. U derbiju 16. kola KLS sastaju se komšijski rivali, prvi i drugi na tabeli, ekipe sa najvišim ambicijama. Za razliku od prvog meča u kojem je da podsetimo slavila Vojvodina u produžetku, bilo je izmena u oba sastava. Novosađani su na poziciji 1 i 2 angažovali bivšeg NBA igrača Kaningema, a pre neki dan i Zorana Nikolića iz Igokee, na poziciji centra. Spartak je promenio trenera, a novi igrači su Cerovina i od pre neki dan Gordić.

Na konferenciji za novinare očekivanja su izneli Nemanja Gordić, trener Vladimir Jovanović, sportski direktor Predrag Prlja.

Prvo što je Gordić izjavio bila je opaska da je rekorder i po broju izgubljenih lopti u ABA ligi.  Drago mi je da su ljudi u Subotici procenili da sam igrač koji može da im pomogne da ostvare svoje ambicije. Spreman sam da radim, i pomognem koliko budem u mogućnosti, i dodao da je bi realizacija ciljeva za njega bila velika čast i sreća, ali i da je to nešto što je daleko u ovom trenutku.

Trener Spartaka je ocenio da je Vojvodina ušla u projekat pre par godina, i da svake godine pokazuje ozbiljnost praveći  zapažene rezultate na oba fronta (ABA2, KLS). Kvalitetni su, popunjeni na svim pozicijama, dosta dugo su zajedno. Očekuje nas zahtevna utakmica, nadam se imamo želju i motivaciju da budemo pravi. 

Na pitanje da li očekuje utakmicu na mali broj poena obzirom da obe ekipe snagu crpe iz odbrane, Jovanović je rekao da će se truditi da odbrana ostane Spartakov „trade mark“.

O uklapanju Nemanje Gordić u ekipu trener Spartaka nije imao dilemu: Sarađivali smo pre deset godina u Igokei, obojica smo bili mladi. Čini mi se kao da dolazimo iz istog sistema shvatanja košarke, period uklapanja Nemanje u ekipu će biti dosta kratak.

Prlja je pozvao publiku da dođu večeras u 19 časova  i podrže košarkaše, a cene ulaznica za ovu priliku su snižene na 250 din za skoro sve sektore u hali.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *