Četvrti poraz košarkaša Spartak Office shoes-a

Košarkaši Spartaka doživeli su četvrti ovosezonski gostujući poraz u Kraljevu od ekipe Sloga, u utakmici 13. kola Admiralbet KLS koja je završena rezultatom 90:83 u korist domaćih, a utakmica je viđena sa dva različita poluvremena.

Prvo poluvreme je pripalo Subotičanima koji su imali i devet poena prednosti (17:26), a na veliki odmor su otišli sa skromnih  plus 5 (38:43). U nastavku „plavi“ dozvoljavaju domaćinu da u trećoj deonici ubaci čak 29 poena i da neverovatnom serijom od 21:0 za manje od pet minuta utakmicu prevede na svoju vodenicu. Spartak je u finišu uspeo samo da ublaži poraz. Obe ekipe su odlično šutirale za tri poena (Sloga 11/22, Spartak 11/23), ali je veliki broj izgubljenih lopti u drugom poluvremenu (čak 12), znatno uticao na poraz Spartaka.

Kod domaćih Matović je osvojio 19, Simeunović 17, a Khalil 16 poena. Trener Spartaka Oliver Kostić je izjavio da je očekivao u drugom poluvremenu  znatno agresivniju igru Sloge u odbrani, ali da njegovi igrači nisu uspeli da odgovore na istu. Takođe je baš kao i trener Sloge Marko Dimitrijević konstatovao da je značajan doprinos pobedi Kraljevčana dao plejmejker Khalil (inače reprezentativac Libana) sa čak 16 poena u drugom poluvremenu. U sledećem 14. kolu Spartak dočekuje ekipu beogradskog Dinamika.

Spartak Office Shoes: Hardi 22, Prlja 6, Danilović 12, Sokolović 6 (7 asistencija), Barna 7, Jugović 3, Ilkić 5, Milisavljević 8, Šarenac 2, Nikolson 3, Gazibegović, Bojić 9.