NPS: Narodno pozorište postalo večito gradilište

Renoviranje Narodnog pozorišta u Subotici, koje traje već punih sedamnaest godina, klasičan je pokazatelj nesposobnosti aktuelne vlasti da završi još jedan u nizu kapitalni projekat. Jedno od najstarijih pozorišta u Srbiji koje bi trebalo da bude kruna kulturne baštine našeg grada, pretvorilo se u večito gradilište.

Dobili smo informaciju od strane predsednika pokrajinske vlade, Igora Mirovića, da otvaranje pozorišta možemo da očekujemo 15. marta, samo da bi gradonačelnik Stevan Bakić kasnije najavio novi rok za završetak radova i to 22. april.

Postavljamo pitanje:

– Zašto nas dovode u zabludu sa nerealnim rokovima?

– Da li je moguće da se konstantno igranje sa datumima otvaranja koristi kao zavodljiva zavesa iza koje se skriva prava istina o dubokoj nesposobnosti ili možda čak i malverzacijama?

– Pitamo se, da li će prvo otvaranje uopšte biti realizovano, i još važnije, da li će to otvaranje obuhvatiti ceo kompleks ili samo njegov deo?

Građani Subotice zaslužuju transparentnost koju od ove vlasti ne dobijaju.

Na kraju, obećavamo da ćemo, po preuzimanju vlasti, temeljno ispitati sve okolnosti i potencijalne malverzacije koje su se desile tokom renoviranja Narodnog pozorišta od 2007. godine do danas. Utvrdićemo odgovornost kako bismo osigurali da ovakva sramota više nikada ne zadesi naš grad, stoji u saopštenju Narodng pokreta Srbije.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *