NGG „Subotica – NAŠ GRAD“ – Imamo rešenje za obnovu devastiranih subotičkih šuma

Građani Subotice, njih oko tridesetak, su u subotu 06.04.2024 očistili deo šume, bivši kamp „313,“ koji su migrantske krijumčarske bande  koristile za svoje kriminalne aktivnosti.

Očišćen je veliki deo kampa, sakupljeni otpad se selektovao i predao preduzeću ,,Fenix,, iz Subotice koje se bavi reciklažnim otpadom. Predata je jedna količina aluminijuma od limenki, ambalaža od običnog lima i velika količina pvc ambalaže dok će se sredstva od prodaje istog iskoristiti za kupovinu sadnica.

Akcenat akcije  NGG Subotica – NAŠ GRAD!  Bio je na reciklaži jer su velike količine ovog smeća razbacane po subotičkoj šumi a vreme raspadanja ovog otpada je veoma dug proces koji pravi veliku štetu kako biljnom tako i životinjskom svetu u šumi.

Ovu akciju građana Subotice preneo je svega jedan lokalni medij, iako je poziv za praćenje aktivnosti i informacija poslata na sve adrese.

Zašto je to tako!?

Odgovor je prost. U subotu, 06.04.2024 godine šumu su čistili aktivisti i članovi NGG Subotica – NAŠ GRAD! koji su tokom prethodnih godina bili najjaktivniji borci protiv loše politike ove vlasti u vezi migranata.

U subotičkoj čumi odvijali su se pravi teroristički okršaji bez skoro ikakve ozbiljne reakcije vlasti. Narušena je bezbednost građana a članovi NGG Subotica  – NAŠ GRAD! su se tome odupirali, u okvirima postojećeg zakona. Predlagali smo predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić da se donese  Uredbu Vlade  koja bi ograničila kretanje migranata dok smo na terenu reagovali na neprimereno ponašanje taksista ali i mnogih pripadnika policije.

Sve te aktivnosti su bile izazvane reakcijama migranata, svakodnevnom pucnjavom  i bacanjem ručnih bombi u šumi ali i  politikom zamajavanja građana koju su sprovodili visoki funkcioneri lokalne vlasti.

NGG Subotica – NAŠ GRAD! je tada kao i sada bio i ostao uz građane Subotice!

Pri čišćenju subotičke šume i migrantskog kampa  „313“ aktivisti su pored orgromne količine smeća našli i 93 metka za automatsku pušku.

Ove druge akcije pri čišćenju subotičke šume koje su medijski ispraćene od strane lokalnih medija organizovala su udruženja koja se nisu protivila prisustvu migranata u šumi i koja su podržavala politiku vlasti oko problema migranata pa ih je samim tim lokalna vlast kroz javna preduzeća i podržala .

Subotička šuma je šuma svih nas i pozivamo sve građane da se odazovu na poziv  NGG Subotica – NAŠ GRAD! u nekim narednim akcijama kao i da JKP Čistoća i zelenilo i Vojvodina šume podrže istu jer u demokratiji svi moramo imati jednak tretman.

Sama akcija čišćenja naše šume  je usmerena da se podstaknu čelnici gradske kuće, da ustanu iz svojih udobnih fotelja i krenu da rade na rešavanju mnogih problema koja su u njihovoj nadležnosti.

Subotička šuma je u nadležnosti grada Subotice, naime upravljač subotičkom šumom je JP Palić – Ludaš koje je osnovano od strane grada Subotice.

NGG Subotica – NAŠ GRAD! ima viziju kako se može i treba rešiti pitanje devastirane subotičke šume, pošumljavanja Subotice, oživljavanja Palića kao turističke destinacije ali i uređenja mnogih površina u delovima šume ali i jezera kao deo izletničke ponude grada Subotice.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *