Izabran novi GO Narodnog pokreta Srbije i otvorene prostorije stranke

U subotu, 06.04. izabran je novi Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije u Subotici a ujedno otvorene i prostorije stranke na adresi Braće Radića 20.  Za predsednika je izabran diplomirani ekonomista Bane Maksimović, a za potpredsednika student prava Vojislav Maćoš.

Veliko mi je zadovoljstvo što smo u Subotici osnovali gradski odbor Narodnog pokreta Srbije a Bane Maksimović biće neko ko će u narednim godinama obeležiti političku scenu Subotice a u tome će imati podršku cele stranke, rekao je predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić dodajući da se danas nalazimo u vremenu teške političke krize, u vremenu kada je politika izgubila smisao, gde umesto da politika bude sredstvo koja će rešavati probleme sa kojima se susrećemo u društvu ona postala sredstvo za bahaćenje i bogaćenje jedne male grupe ljudi koja zloupotrebljava svoje funkcije.

Srbija je danas zemlja bez institucija i odgovornosti, bez demokratije, slobode govora i slobodnih izbora, zemlja koja se na žalost pod upravom Aleksandra Vučića, punih 11 godina, udaljava od Evropske Unije i evropskih vradnosti i postaje jedno autoritativno, diktatorsko društvo. Mi se borimo protiv toga i to su naše vrednosti. Ne borimo se protiv običnih političkih protivnika nego protiv uzurpatora koji uzurpiraju volju građana Srbije.

 Aleksić je još izjavio da ne postoje fer uslovi za održavanje izbora.

Mi smo kao opozicija izašli sa tri uslova, prvi uslov je bio formiranje mešovite komisije koju bi činili vlast, opozicija i organizacije civilnog društva koje se bave izbornim procesom i bračkim spiskom, drugi uslov je bio da se RTS i RTV ponašaju u sladu sa zakonima odnosno da ravnomerno izveštavaju o aktivnostima opozicije dok je treći uslov bio da se svi izbori održavaju istog dana. Pokazalo se da oni nisu u stanju da ga prihvate jer je to nešto što jedino u ovom trenutku moglo da spreči nepravilnosti. Mi smo kao opozicija izašli sa jasnim stavom da ukoliko izbori ne budu bili istog dana da nećemo na istim učestvovati. Bez obzira na njihovo prikupljanje potpisa moguće je da se urazume i spreče političke tenzije, dalje produbljivanje krize, nemire i agresiju u društvu kako bi unormarili politički život, rekao je Aleksić.

Predsednik GO Narodnog pokreta Srbije Bane Maksimović izneo je plan da politikom ozbiljnosti i odgovornosti Subotici vrati stari sjaj. Borićemo se za svakog sugrađanina, jer bolji život mora da bude dostupan svima.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *