Bunjevačka kuća – istina !

Navršilo se tačno godinu dana od kako je sredstvima budžeta AP Vojvodine, uz pomoć grada Subotice, kupljena Bunjevačka kuća. Umesto da bude objekat za potrebe Bunjevačkog nacionalnog saveta-kupljen je objekat kao „pivnica“ i uknjižen na pravno lice „Centar za kulturu Bunjevaca“.

Na pitanje „Čija je naša kuća?, činjenice konačno jasno govore da „Bunjevačku kuću“ nije kupio Bunjevački nacionalni savet, nego je kupljena uknjižena kao vlasništvo na pravno lice „Centar za kulturu Bunjevaca“, čiji je jedini predstavnik, upravitelj, Suzana Kujundžić Ostojić, uz očiglednu političku podršku Veljka Vojnića, istaknutog političara stranke koja nema atribut „bunjevačka“!

Umesto čestitki za godišnjicu ogromne podrške Bunjevcima, ponovo se postavlja pitanje – kako je moguće da do danas i pored nebrojeno puta ukazivanja na činjenicu da postoji otvorena sumnja da su sredstva Budžeta u iznosu od 19.170.000 dinara zloupotrebljena;

ZAŠTO NIJE IZVRŠENA PROVERA NAMENSKE UPOTREBE BUDŽETSKIH SREDSTAVA, U IZNOSU 19.170.000 dinara, kako je i ugovorom predviđeno?

Činjenica je da su sredstva uknjižena i da je tim sredstvima kupljen objekat ustanovi kulture„Centar za kulturu“ Bunjevaca“, čiji odnivač nije ni grad, ni pokrajina, ni Republika, i koji kao subjekt kulture, po zakonu o Kulturi, sredstva iz Budžeta može dobiti samo konkursom ili po članu 77 – do 45% sopstvenih sredstava.

Zahtevamo da se izvrši provera, istraga, i da se saopšti istina.!, stoji u saopštenju Saveza bačkih Bunjevaca koje prenosimo u celosti.

 

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *