SSP smatra da ćutanje Gerontološkog centra potvrđuje sumnje o malverzacijama u javnoj nabavci

Dom Gerontološkog centra renoviran je 2019-2020. godine a SSP je izrazio sumnju da je prilikom istog došlo do nenamenskog trošenja budžetskih sredstava 2022. godinu i zatražio kompletnu dokumentaciju koja se tiče renoviranja istog.

S obzirom da dokumentacija nije dobijena zatraženo je pokretanje postupka kod Poverenika za informacije od javnog značaja gde takođe dokumenta nismo dobili na uvid, rekao je oredsednik IO SSP-a, Laslo Čisar dodajući da je GC s obzirom da nije postupio po zakonu kažnjen sa 30 hiljada din po postupku.

15.01.2024. god. ponovo  smo  tražili dokumentaciju o renoviranju Doma za odrasla lica da bi  17.01.2024. dobili odgovor da s obzirom na obimnost dokumentacije traže produženje roka sa 15 dana na 40 dana, što je u potpunosti u skladu sa zakonom. 21.02.2024. godine dobijamo dopis da svu traženu dokumentaciju možemo pogledati na republičkom portalu javnih nabavki. Pregledom navedenog portala koji su izvršili ljudi od struke, konstatovali smo da na navedenom portalu nema nikakvih dokumenata vezanih za JN Doma za odrasla lica GC kada ponovo upućujemo zahtev sa pojašnjenjem koji je od traženih dokumenata mogao da se nalazi na navedenom portalu a da većinu dokumenata nisu ni bili u obavezi da postave na pomenuti portal. Na ponovljeni zahtev ne dobijamo nikakav odgovor u zakonskom roku, rekao je još Čisar i istakao da je ne ispunjenje zahteva kršenje zakona i u potpunosti opravdava sumnju da se radi o dubokoj korupciji i malverzaciji.

Stiče se utisak da planiraju da i ovoga puta plate kaznu za neodazivanje po zahtevu. Imajući u vidu da GC trenutno duguje dobavljačima 94. miliona dinara, potpuno je jasno da je na delu nenamensko trošenje budžetskih sredstava, drugim rečima, malverzacije na delu.Veoma je simptomatično da je prošle godine GC prijavio policiji da im je obijena arhiva, i to baš onaj deo gde se nalaze i dokumenta o javnim nabavkama. Posle izvesnog vremena nadležni iz GC izjavljuju da iz arhive nije ništa nestalo, kažu još u Stranci slobode i pravde i ističu da su ponovo pokrenuli postupak kod Poverenika za informacije od javnog značaja.

“Direktorica” Brankica Tešanović i direktor iz senke Nenad Ivanišević se igraju žmurke sa javnošću, ali na onaj dečji način,oni su zažmurili i misle da ih niko ne vidi.

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *