NS/DS: Koji su alternativni pravci kretanja ?

Zajedničku konferenciju za medije održale su Narodna i Demokratska stranka na kojoj su zatražile od gradske uprave da ima da odgovor na koji način odnosno kojim pravcima će se građani kretati narednih godinu dana, zbog ulaganja u željezničku infrastrukturu.

Ovo pitanje smo već postavili ali odgovore nismo dobili. Ne znamo da li će biti omogućeni alternativni prelazi za automobile, za stanovništvo, odnosno da li će postojati neki alternativni prvaci ili putevi.

Ove dve stranke zajednički se pitaju i kako će u vreme izgradnje željezničke infrastrukture funkcionisati kola Hitne pomoći i vatrgasaca odnosno kako će dolaziti do građana u potrebi.

Pored ove teme spomenuto je i postavljanje video nadzora u cilju bezbednosti građana, kada će se širom grada postaviti  70 kamera. Ovaj projekat košta 2,3 miliona evra a mi se pitamo da li je baš sad on od prioritenog značaja pogotovo kad je nabavku dobila firma iz Beograda sumnjivog poslovnog kredibiliteta poslovne istorije.

Kamere koje će doneti bezbednost gradu i građanima svakako su potrebne jednako kao i ulaganje u puteve, kažu  iz ove dve stranke a potom ističu da je iščitavanje tablica jedna vrsta zloupotrebe podataka o ličnosti gde će se moći koristiti podaci o njihovom kretanju.