DS i NS: Pitamo gradsku vlast koje je rešenje za najavljeno zatvaranje glavne saobraćajnice kod Patrije?

Predstavnici Gradskog odbora Demokratske stranke i Narodne stranke, održali su danas zajedničku konferenciju za medije, na kojoj su pozvali predstavnike gradske vlasti da izađu sa konkretnim rešenjima za najavljeno zatvaranje glavne saobraćajnice kod Patrije zbog nastavka radova na izgradnji brze pruge i postavljaju pitanje na koji način će građani koji žive sa druge strane nadvožnjaka u narednih deset meseci, koliko je najavljeno zatvaranje pomenute saobraćajnice, moći da dođu do centra Grada.

Daniel Kovačić, predsednik GrO Demokratske stranke istakao je da postoje izražene nedoumice po pitanju toga kako će funkcionisati život u Subotici u narednom periodu, kada se po najavama gradskih vlasti zatvori pomenuta raskrsnica i kada građanima bude onemogućeno normalno kretanje s jedne strane grada na drugu.

“Želimo da čujemo od gradskih vlasti koja su to rešenja koja su predviđena za ovaj nadolazeći problem koji neće trajati nekoliko dana ili nedelja, nego je najavljeno da će zatvaranje te glavne saobraćajnice trajati čak 10 meseci. Poznavajući rad javnih preduzeća verujemo da će ti rokovi biti probijeni, tako da možemo da očekujemo da ćemo više od godinu dana biti blokirani u kretanju. Želimo da znamo da li gradska vlast ima nameru da otvori alternativne pravce i uopšte kakav je njihov odgovor na ovaj problem. Ne želimo da se građani nađu u situaciji da recimo sa Velikog Radanovca ili iz Kertvaroša u centar grada moraju da dolaze preko Malog Palića ili auto-puta zato što drugih obezbeđenih prelaza nema. Očekujemo velike gužve na postojećim rešenjima koja su trenutno predviđena preko Majšanskog mosta i ne vidimo način na koji će se ovaj problem prevazići ukoliko Gradska uprava bude ćutala”.

Bane Maksimović, predsednik Gradskog odbora Narodne stranke “naglašava da u toj stranci niko nije protiv izgradnje brze pruge i smatraju da je to projekat koji je potreban ovom Gradu, ali su protiv načina na koji se to komunicira sa javnosti Subotice i da je pitanje građana Subotice kako će oni koji žive u Kertvarošu ili Malom Radanovcu doći do centra grada potpuno opravdano.

“To je pitanje koje meni postavljaju moje komšije, a to je ono što mi takođe ovde postavljamo kako bi brigu naših sunarodnika i komšija preneli javno. Postavljamo pitanje zameniku gradonačelnika Imre Kernu zbog čega kada je pričao o ovom projektu, nije rekao koje su konkretne alternativne mogućnosti nego je sve mistifikovano. Želimo da dobijemo odgovor na naše pitanje i mislim da treba da pričamo o rešenjima i da sve bude javno i transparentno i to je ono za šta se mi zalažemo, jer neophodno je jasno i sistemski raditi. Očekujemo od ove vlasti da bude odgovorna i da na isti takav način komunicira sve što radi, uključujući i ovaj projekat koji nije jedini koji je na ovakav način “zavijen u rukavice” i o kojem građani nemaju dovoljno informacija, a koje su od ključnog značaja za svakodnevni život”, dodao je Maksimović.

Između Demokratske stranke i Narodne stranke potpisan je Memorandum o saradnji, koji označava početak zajedničkog predizbornog delovanja ove dve organizacije i prethodi potpisivanju Koalicionog sporazuma, a memorandumom će biti omogućeno pridruživanje ostalih lokalnih opozicionih organizacija savezu, u cilju javnog promovisanja ideja i politika koje su u najboljem interesu građana Subotice.