Bezbednost dece u besplatnim vrtićima

Gradski odbor Nove Demokratske stranke Srbije saznaje da se tokom prethodnih dana u PU ,,Naša Radost“ u objektu Šumice desio nemio događaj o kome rukovodstvo te ustanove ćuti!

Ovom prilikom pozivamo direktora gospodina Nebojšu Markeza ili bar tehničkog direktora Veljka Vojnića da saopšte javnosti šta se desilo detetu u objektu vrtića koje je nakon završenog pregleda u Opštoj Bolnici urgentno upućeno u Klinički Centar u Novi Sad! Dete se navodno tokom igre u prisustvu svog vaspitača povredilo u dvorištu i zadobilo teške telesne povrede. Ukoliko se ispostavi da su ove informacije zaista tačne, pozivamo rukovodstvo PU ,,Naša radost“ da podnese ostavku jer je u pitanje dovelo bezbednost kako ovog deteta tako i sve druge koja tu borave ali i zaposlenih! Sugrađani znaju da ovaj slučaj nije usamljen primer, na žalost, pamti se i slučaj povrede deteta sa smrtnim ishodom!

Mišljenja smo da u vrtićima PU ,,Naša Radost“, naročito od kada je lokalna vlast donela odluku da usluge boravka i ishrane budu potpuno besplatne, dodatno opterećuju vaspitače ali i objekte koji nisu predviđeni za boravak  prekobrojnih mališana jer su u izuzetno lošem stanju već decenijama!

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *