Saopštenje PGS povodom nagrade „Počasni građanin“

Pokret za građansku Suboticu uputio je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti:

Dok se održavala sednica Skupštine grada Subotice na kojoj je tema bila dodela zvanja “Počasnog građanina” Aleksandru Vučiću, gradska opozicija je došla ispred kako bi iskazala svoje mišljenje o tom predlogu.

U diskusiji, predstavnici vladajuće koalicije, odbornici Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, isticali su značajan doprinos Vučića miru i stabilnosti, ekonomskom razvoju, velikim infrastrukturnim investicijama u Subotici i odličnim srpsko-mađarskim odnosima.

S tim u vezi mi bismo da pitamo:
1. Gde su mir, stabilnost a i bezbednost u školama i obdaništima?
2. Gde je mir u sve učestalijim pucanjima u pograničnom pojasu?
3. O kojim infrastrukturnim investicijama je reč? Ovim, zbog kojih nam je grad raskopan i podeljen na dva dela i ko zna koliko će još tako da stoji? Investicije koje započnemo sami pa ipak prepustimo drugima da nam ih završavaju i nikada i ne završe?
4. Ekonomski razvoj zbog kojih je naš grad napustilo 20.000 stanovnika tokom mandata ove vlasti?

Osim toga, ovim činom su apsolutno obesmislili dosadašnje i buduće počasne građane jer su to bili pošteni ljudi dostojni tog zvanja.

Zvanje “Počasni građanin Subotice” dodeljuje se za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti i obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva fizičkim licima, koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugleda grada u zemlji i inostranstvu.

Aleksandar Vučić je doprineo da Subotica postane leglo kriminalnih radnji, da nestručan kadar bude na pozicijama sa velikom odgovornošću, korupciji u svim segmentima, da se iz našeg grada iseli 20.000 stanovnika koji su nečiji brat, sestra, majka, ćerka, otac, sin…

Za uništavanje Subotice i svega dobrog u njoj se ne dobija zvanje počasnog građanina, za ove stvari se odgovara.