Čitam i skitam

Čitam i skitam je kviz Gradske biblioteke Subotice za podsticanje čitanja za osnovce. Učešće je individualno, uslov je članstvo u Gradskoj biblioteci Subotica ili nekom od ogranaka.

Kviz Čitam i skitam organizuje se svake godine u februaru i martu za starosne grupe:

– Učenici osnovnih škola 1-4. razreda – prva grupa

– Učenici osnovnih škola 5-8. razreda – druga grupa

Za svaki uzrast ponuđeno je po tri bajke i odlomaka. Uz njih pripremljen je upitnik sa zadacima i formom za lične podatke dok se isti mogu naći na Dečjem odeljenju Gradske biblioteke Subotica ili u ograncima.

Nakon što od tri ponuđene priče pročitate jednu za niže razrede i jedan od tri odlomaka za više razrede, potrebno je popuniti i predate odgovarajući upitnik. Za više razrede odlomci iz knjiga će takođe biti dostupni i u skeniranoj formi na veb stranici biblioteke.

Rok za predaju: 28. mart 2024. godine a svi tačno popunjeni upitnici učestvovaće u izvlačenju, koje će biti održano 4. aprila 2024. godine, povodom Međunarodnog dana dečje knjige. Svi učesnici imaju jednake šanse da osvoje neku od brojnih nagrada.

Spisak dobitnika biće objavljen u medijima, na školskim oglasnim tablama, Dečjem odeljenju, ograncima, sajtu Gradske biblioteke Subotice (subiblioteka.rs) i na Fejsbuk stranici – Gradska biblioteka Subotica-nova.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *