U SKC “Kolo” u Moraholomu održan program “Muzika bez granice”

U Srpskom kulturnom centru “Kolo” u Moraholomu, juče je održan kulturno – umetnički program “Muzika bez granice”, sa ciljem predstavljanja kulture i stvaralaštva našeg grada u kojem su učestvovali učenici Odseka za solo pevanje i tamburu i harmoniku Muzičke škole i članovi Udruženja talenata “Talentum”, koji su izveli plesno – muzički program.

Gradonačelnik Moraholoma Zoltan Nagradi, zahvalio se svima koji su svojim učešćem omogućili održavanje ove manifestacije i naglasio da je dobro znati da sa druge strane granice ovaj grad ima prijatelje. “Zahvalan sam gradonačelniku Subotice na saradnji i partnerstvu, kao i svima koji su pomogli da se ova manifestacija organizuje. Važno je znati da i sa druge strane granice imamo poznanike i prijatelje. Iako ne pričamo isti jezik, sarađujemo u istom mestu i naša kuća je uvek otvorena za sve koji ovde žive i nikada nemojte zaboraviti da u životu iskoristite priliku da ostvarite prijateljstva sa pripadnicima drugih nacionalnosti”, rekao je Nagradi.

Članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje Milanka Kostić zahvalila se na mogućnosti da Subotica predstavi svoje mlade i talentovane umetnike koji čuvaju kulturno nasleđe. “Gradu Subotici je prošle godine uručen “Ključ Balkana”, simbolično priznanje koje Moraholom dodeljuje gradovima i opštinama iz Republike Srbije a koji im omogućava da predstave svoje kulturne i društvene vrednosti. Mi smo u okviru saradnje predstavili samo deo naše široke lepeze raznolikosti u umetnosti, tradiciji i običajima, a prezentovali smo i našu multikulturalnost. Ovo je jedan od pojekata kojim unapređujemo i razvijamo saradnju na polju kulture između Subotice i Moraholoma, kroz umrežavanje umetnika i razne programske sadržaje, koji će nam omogućiti i u budućnosti doprineti da svi zajedno učestvujemo i gradimo bolji kulturni region, ali i da jačamo prekograničnu saradnju”, naglasila je Kostićeva.

U programu su učestvovali učenici Odseka za solo pevanje i tamburu i harmoniku Muzičke škole, kao i članovi Udruženja talenata “Talentum” sa svojim orkestrom “Duhaj” koji su se predstavili mađarskim pesmama i igrama.

“Na poziv grada Subotice, Muzička škola se odzvala na učešće u ovom kulturno – umetničkom programu. Moram da kažem da ovo nije prvi put da nastupamo u Moraholomu, mi smo imali nastup i kada se ovaj kulturni centar otvarao i učestvovali smo kako bi ostvarili saradnju. Razlog zašto smo mi ovde jesu zapaženi uspesi koje su naši učenici ostvarili na takmičenjima, a grad je prepoznao sve što smo radili čitave godine. Velika nam je čast da možemo dati svoj doprinos u kulturi i predstavljanju kako naše škole, tako i grada Subotice”, istakla je Dragana Nikolić, direktorica škole.

“Velika nam je čast da ovde u Moraholomu možemo predstaviti grad Suboticu i jako nam je drago što smo pozvani na ovaj događaj i što možemo da prikažemo našu delatnost kojom se bavimo. Želimo da budemo partneri kako našem gradu tako i Moraholomu”, rekao je Roland Brezovski, umetnički rukovodilac Udruženja talenata “Talentum”.