POKLON  DAMAMA – 7. mart 2024.

Dok još sabiramo utiske sa prethodnog, Narodno pozorište i Subotički simfonijski orkestar, najavljuju novi koncert. „Poklon damama“, koncert povodom Dana žena, biće održan 7. marta od 20 h na Sceni Jadran. „Obećali smo da će koncerti biti sastavni deo pozorišnog repertoara i evo nove i posebne prilike za to. Ovoga puta čućemo kompozicije klasične muzike koje slave snagu i lepotu žene. Mnoge opere poznate su po izuzetnim ženskim likovima čije su priče prožete snažnim izrazima, bilo da je reč o ljubavi, borbi za pravdu ili izazovima koje žene prevazilaze odlučno i hrabro. Nama umetnicima je muzika izvor radosti i inspiracije, pa je zato ona jedan od najlepših poklona koji možemo dati i to ćemo učiniti i ovim koncertom“ – naglasio je Miloš Nikolić, upravnik pozorišta i direktor simfonijskog orkestra.

Pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića, na zanimljivo putovanje kroz klasičnu muziku, uz Subotički simfonijski orkestar, povešće nas i solisti Ana Aleksić Šajrer, sopran i Stevan Karanac, tenor.

Ana Aleksić Šajrer diplomirala je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu na odseku za solo pevanje u klasi profesorke Irine Arsikin. Na istom fakultetu završila je specijalističke umetničke studije za kamernu muziku u klasi profesorke Ljudmile Gros Popović, gde je na doktorskim umetničkim studijama za kamernu muziku. U toku školovanja osvajala je brojne nagrade na takmičenjima. Pedagoškim radom bavi se od 2001. godine u Muzičkoj školi „Josif Marinković“ u Zrenjaninu gde postiže izuzetne pedagoške rezultate i uporedo gradi solističku karijeru.

Stevan Karanac je osnovne i master akademske studije završio je  na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Nikole Mijailovića, kod koga je 2020. godine upisao i doktorske akademske studije. Usavršavao se u Operskom studiju „Borislav Popović“, Narodnog pozorišta u Beogradu i na brojnim majstorskim kursevima svetski priznatih umetnika – pevača, reditelja i dirigenata. Tokom školovanja nagrađivan je najvišim nagradama na međunarodnim takmičenjima u Srbiji i Evropi. Bogatu koncertnu aktivnost beleži u zemlji i inostranstvu, a osim kamernog repertoara izvodi i kantate, mise i oratorijume. Karijeru je posvetio operskom repertoaru i stalni je član Opere SNP-a.

Izuzetni solisti, uz Subotički simfonijski orkestar na koncertu posvećenom damama, još jednom će potvrditi da klasična muzika ima sposobnost da prenese eleganciju, gracioznost, snagu, kvalitete koje najčešće pripisujemo ženama. Zato vas pozivamo da 7. marta budete na Sceni Jadran da vam to i pokažemo brižljivo odabranim repertoarom koji će obuhvatiti čuvena dela Čajkovskog, Griga, Vilijamsa, Hačaturijana i drugih kompozitora.

Zbog ograničenog broja mesta, besplatne ulaznice možete rezervisati i preuzeti na biletarnici Scene Jadran.

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *