Duvački sastav Subotičkog simfonijskog orkestra priredio nesvakidašnji koncert

Duvački sastav Subotičkog simfonijskog orkestra sinoć je u Velikoj većnici Gradske kuće Subotičanima priredio nesvakidašnji koncert, kada je pred punom salom izvodio melodije koje pokreću na plesove od manueta pa sve do modernog tanga.

Subotički simfonijski orkestar ove godine slavi svoju desetogodišnjicu postojanja, te je bogata, ovogodišnja koncertna sezona protiče u znaku jubileja. Jedan od nastupa u nizu bio je i sinoćni koncert čije note su nizali članovi duvačkog ansambla.

„Kao i svakog puta potrudili smo se da napravimo nespecifičan program koji ne može da se čuje svakodnevno u našem gradu. Na programu su bila dela kompozitora Ž. Bize, E. Morikone, Ž. Iber i drugih, a to su uglavnom plesovi od menueta preko valcera do modernog tanga. Kazao bih da je ovo „era finansiranja kulture uopšte“, a Subotica je jedan od gradova koji je shvatio značaj kvaliteta i ulaže u njenu promociju.“ – Miloš Nikolić, direktor Subotičkog simfonijskog orkestra.

Subotički simfonijski orkestar će se pred subotičkom publikom naći ponovo već 31. avgusta, kada će predstaviti projekat „Tri tenora“.

„Publika je sinoć imala priliku da sluša duvački ansambl Subotičkog simfonijskog orkestra, čiji koncert je organizovao direktor Orkestra, Miloš Nikolić. U junu je publika imala priliku da sluša gudački ansambl, pa smo se odlučili da sada predstavimo neki drugi deo našeg orkestra, tačnije duvački ansambl. Publika će uskoro imati priliku ponovo da nas sluša i to za Dan grada, za koji pripremamo koncert klasične muzike.“ – najavila je Veronika Antunović, oboistkinja Subotičkog simfonijskog orkestra.

Direktor Orkestra, najavio je još koncerata do kraja ove kalendarske godine, te su osim učešća u programu obeležavanja Dana grada nastupi planirani sve do završnog Novogodišnjeg koncerta u Velikoj većnici, a kako kaže, već narednog meseca putuju za Sloveniju, potom i u Austriju.