Sutra se održava koncert kamernog sastava Subotičkog simfonijskog orkestra

Subotički simfonijski orkestar nastavlja koncertnu sezonu, u okviru koje će kamerni sastav pred subotičkom publikom nastupiti sutra, 27. juna.

Prema rečima Miloša Nikolića, direktora Subotičkog simfonijskog orkestra, kao i svaki, i ovaj koncert donosi publici jedinstvenu priliku da uživa u sjajnom programu, koji je brižljivo pripreman.

Sa ponosom predstavljamo nekoliko izvanrednih kompozicija koje će vam pružiti nezaboravno muzičko iskustvo, pa ćemo na samom početku programa izvesti Svitu svetog Pavla Gustava Holsta. Oduševljen sam što će sa nama nastupiti izvanredna čelistkinja Kristina Tokodi, solistkinja koju subotička publika veoma dobro poznaje po savršenim izvedbama i brojnim nagradama. Ova izuzetna instrumentalistkinja je solistkinja Subotičkog simfonijskog orkestra, Vojvođanskih simfoničara, Opere Srpskog narodnog pozorišta, a sa nama će odsvirati Koncert za violončelo i orkestar u a-moll Roberta Šumana. Ova prelepa kompozicija nije izvođena sa orkestrom u Subotici već skoro dve decenije, pa je i zato ovo poseban trenutak za publiku“, naglasio je Nikolić.

Za završni deo koncerta, kojim će dirigovati maestro Mikica Jevtić, odabrana je kompozicija „Svita Holberg“, koju je komponovao Edvard Grig. Nakon ovog koncerta, Subotički simfonijski orkestar će vredno raditi kako bi se već u avgustu ponovo pojavio pred publikom povodom Svetskog dana mladih, kao i za Dan grada, za kada sprema pravi spektakl klasične muzike, projekat „Tri tenora“. Koncert će biti održan u Velikoj većnici Gradske kuće sa početkom u 20 časova, a ulaz je besplatan.