HronikaAktuelno

Teška nesreća na pružnom prelazu na Paliću

Prema informacijama koje su nam potvrđene u Policijskoj upravi Subotica, sinoć oko 22:40 časova na Paliću, na tridesetdevetogodišnju ženu koja je upravljala biciklom na električni pogon i prelazila železničku prugu koristeći zelenu površinu, pošto su bili spušteni branici, naleteo je voz. Žena je od zadobijenih povreda preminula na licu mesta.

U Osnovnom javnom tužilaštvu ističu da je utvrđeno da se ne radi o saobraćajnoj nezgodi, već da je do kontakta voza i bicikla na električni pogon došlo na Paliću, van kolovoza, u visini prelaza puta preko željezničke pruge, tako što je vozač bicikla na električni pogon prišla pruzi koristeći zelenu površinu. Sam prelaz puta preko železničke pruge, koji je u visini 22 km bio obezbedjen spuštenim branicima.

“Medjunarodnim vozom br. 45672 sa lokomotivom br. 753-610, koji je saobraćao iz Subotice ka Mađarskoj, upravljao je mašinovođa S.I. (1975) iz Mađarske, dok je biciklom na električni pogon upravljala B.A. iz Subotice”, stoji u saopštenju OJT u Subotici.