HronikaSubotica danas

Kod putnika na Kelebiji pronađeni garderoba, pokućstvo i razna roba u vrednosti preko 20 hiljada evra

Carinici su juče, 18. jula na GP Kelebija, u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja različite robe, čija je ukupna vrednost procenjena na preko 20 hiljada evra.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen kamion stranih registarskih oznaka, koji je prema tranzitnoj dokumentaciji prevozio robu iz Danske ka Severnoj Makedoniji. Carinici su prilikom kontrole u prostoru predviđenom za odlaganje alata, sa obe strane kamionske prikolice, kao i u kabini iznad ležaja, pronašli i veliku količinu sakrivene robe.

Pomenuti prostor bio je prepun torbi i kutija u kojima se nalazila muška, ženska i dečja garderoba, sa etiketama poznatih robnih marki na sebi. Pored odeće, u kabini i paletarnicima pronađeni su i mali kućni aparati, ručni alat, tepih, kućna dekoracija, šolje, čaše, sijalice, pakovanja različite kafe i druga nova roba.

Krijumčarena roba je u hitnom sudskom postupku oduzeta, a 26-godišnji vozač kamiona je novčano kažnjen zbog učinjenog prekršaja.