U subotu se u Ljutovu održava „Pogačijada“

Druga po redu “Pogačijada”, održaće se u subotu, 01. oktobra na prostoru ispred Doma kulture u Ljutovu sa početkom u 12 časova. Kako ističu organizatori, za ovu manifestaciju je prošle godine vladalo veliko interesovanje, pa su se odlučili da je organizuju ponovo.

“Pogačijada je manifestacija kulturnog karaktera i njen cilj jeste promocija tradicionalnog kolača zvanog Pogača, ali pored toga cilj nam je i promovisanje ručnih radova, rukotvorina, zanata i proizvoda meštana ove mesne zajednice”, rekla je Nevena Veinović, ispred MZ “Ljutovo”.

Organizatori su pripremili bogat kulturno – umetnički program, u kojem će učestvovati KUDŽ “Bratstvo” i učenici Osnovne škole “Matija Gubec” iz Tavankuta, kao i bogatu ponudu hrane i pića. Osim kulturnog, manifestacija ima i humanitarni karakter, a u saradnji sa neformalnom grupom “Naše malo nekome je sve Subotica”, biće postavljene kutije za prikupljanje dobrovoljnih priloga za lečenje naših sugrađana Melinde Sabo, Leone Kovač i Lea Milića.

Okupljanje učesnika koji će pripremati tradicionalna jela je tačno u podne, u 13 časova biće otvoreni štandovi sa ručnim radovima, rukotvorinama i domaćim proizvodima, a u 14 časova biće upriličeno svečano otvaranje manifestacije uz kulturno – umetnički program. Zatim će uslediti proglašenje pobednika i nastup tamburaškog orkestra. Organizatori pozivaju sve sugrađane da posete ovu manifestaciju.