DruštvoAktuelno

Ponovo radi samouslužna perionica za kupanje pasa

Nakon kraće pauze, ponovo je sa radom počela prva samouslužna perionica za kupanje pasa. Svi oni koji žele da svog kućnog ljubimca okupaju u najmodernije opremljenom salonu i sa kvalitetnim preparatima za negu, to mogu da učine u bilo koje doba dana ili noći počev od subote, 11. juna na adresi Trg Sinagoge 1.

“Ovaj biznis se, kada smo ga pokrenuli prošle godine, pokazao kao super poslovni potez. Međutim, imali smo velikih problema sa prethodnom mašinom kao i mesečne kvarove gde smo gubili mušterije. Ljudi su počeli da se navikavaju na nešto što je dobro i korisno, a sa druge strane su odustajali od toga jer su nailazili na problem. Odlučio sam da nastavim sa ovom pričom, jer sam uvideo da Subotičani koriste samouslužno kupanje kao jedan oblik pomoći u njihovoj svakodnevnici. Ono što moram da istaknem da mi nismo zamena za grumere, oni i dalje rade svoj posao kao i do sada, a mi smo neka vrsta prve pomoći dok vlasnici ne dobiju možda termin kod njih jer se termini čekaju i po mesec dana”, ističe naš sugrađanin i vlasnik Bojan Torbica.

Vlasnici pasa imaju priliku da svoje ljubimce okupaju u modernoj mašini “Cleanmax Marley 2022”, koja je dizajnirana tako da zadovolji sve korake u procesu kvalitetnog sređivanja vašeg psa. Poseduje veliki displej koji omogućava lako korišćenje, kao i klizna vrata. Jedan minut kupanja košta 50 dinara. “U kadi postoji lanac sa kojim možete da osigurate vašeg psa ukoliko se boji kupanja, ubacite novac u čitač novca koji prima novčanice od 50, 100, 200, 500 i 1.000 dinara, a ono što je bitno da napomnem je da aparat ne vraća kusur. Korisnici sami biraju vremenski period kupanja, mi smatramo da je 15 minuta optimalno vreme za sređivanje, međutim, stariji korisnici su se već izveštili pa su to obavili za 8-9 minuta. Proces kreće sa čistom vodom idealne temperature 36 stepeni, kada se dlaka dovoljno nakvasi prelazimo na proces šamponiranja, dakle korisnici ne moraju da donose svoje preparate, mi imamo pripremljenu kozmetiku koja se meša u idealnoj razmeri, da ne bi dolazilo do situacije da pas posle ima problema sa češanjem ukoliko dlaka nije dovoljno isprana. Započeli smo saradnju sa jednom novosadskom kompanijom koja se bavi proizvodnjom šampona i kozmetike za pse, a njihovi preparati su na biljnoj bazi i poseduju idealnu pH vrednost. Treća stavka je regenerator, koji doprinosi da dlaka bude sjajna i mekana, nakon toga ide zaštita od buva i krpelja i poslednje je ispiranje. Moram da napomenem da se postupci pranja mogu preskakati, a ono na šta skrećemo pažnju ljudima je da ponesu svoj peškir”.

Međutim, tu procesu kupanja nije kraj, jer mašina poseduje fen najnovije generacije, koji se koristi za potrebe sušenja dlake kod pasa i mačaka. U šaljivom tonu Bojan Torbica kaže da svi koji završe kupanje pasa mogu, ali ne moraju da prostor očiste za sobom, ali dodaje da mora da pohvali Subotičane, jer svi koji su do sada koristili usluge perionice su to i učinili. Prostor u kojem se nalazi perionica pasa namenjena je korisnicima koji mogu da ga koriste i nakon kupanja pasa.

Samouslužna perionica radi 24 sata dnevno i nema ograničenja u broju dolazaka. “Od 08 ujutru do 08 uveče vrata su otključana, a u tom noćnom terminu nakon 20 časova ulaz je moguć putem jedinstvene šifre 2021. Tu smo negde radili na bezbednosti korisnika koji mogu da ostave svoje stvari. Imali smo pitanja zašto non stop, ko još kupa psa u ponoć, međutim desilo se da smo imali više kupanja posle 22 sata i baš zato ne ograničavamo ljude u smislu obaveze dolaska u određeno vreme”, zaključuje naš sagovornik.

Sve dodatne informacije, zainteresovani mogu dobiti putem sajta SAMOUSLUŽNO KUPANJE PASA.