Besplatna podrška Društva psihologa Srbije za sve pogođene događajem u Beogradu

Društvo psihologa Srbije u svom saopštenju saoseća sa porodicama i prijateljima žrtava tragedije koja se desila u osnovnoj školi u Beogradu.

Ovim putem želimo da izrazimo svoju najdublju žalost i saosećanje sa svima koji su pogođeni ovim tragičnim događajem. Situacija je izuzetno teška i može ostaviti trajne posledice na sve uključene. Zbog toga je važno da se svima koji su doživeli traumu pruži odgovarajuća psihološka podrška kako bi što pre prevazišli teškoće i ublažili posledice traume.

Društvo psihologa Srbije pozvalo je sve koji su pogođeni ovim događajem, uključujući učenike, roditelje, nastavnike i druge zaposlene u školi, da se obrate stručnim licima radi dobijanja profesionalne pomoći. Psiholozi Društva su spremni da pruže besplatnu psihološku podršku svima kojima je potrebna.

Pozivamo sve koji su u potrebi za ovom vrstom pomoći da se jave ili prenesu informaciju onima kojima bi mogla biti korisna. U najkraćem roku ćemo na sajt postaviti listu stručnjaka i njihovih kontakata.Kao društvo, moramo da radimo zajedno kako bismo se nosili sa ovom tragedijom i pomogli svima koji su njom pogođeni. Molimo sve da ostanu ujedinjeni u ovom teškom trenutku i da podrže jedni druge.

Kontakti za besplatnu psihološku podršku:

Institut za mentalno zdravlje u Beogradu je u cilju podrške porodicama, nastavnicima i učenicima otvorio 2 telefonske linije: 063 8681 757 i 063 8682 217