Za Narodno pozorište još 1,7 milijardi iz budžeta

Od 10 milijardi, kako je danas rečeno razvojnog budžeta, 1,7 izdvojiće se, za Narodno pozorište. Kada smo pomislili da se radovi na Narodnom pozorištu privode kraju i da su ostale samo sitnice iz budžeta za 2024. godinu izdvaja se 1,7 milijardi dinara odnosno 15 miliona evra da bi se isto završilo.

Mislili smo da će pozorište biti završeno ali dodatno ulaganje ove količine novca, odnosno gotovo 15 miliona evra ne znam kako da komentarišem, rekao je Miroslav Milojević, ispred Pokreta građanske Subotice dodajući da je izgradnja pozorišta upitna od samog početka pa sada u centru grada već 15 godina stoji nezavršeni betonski monstrum čije osnivačka prava ni grad, ni Pokrajina, ni Republika, zbog skupog održavanja, neće da preuzme.

Pozorište je Subotičane koštalo 28 miliona evra a sa ovih dodatnih 15 ostaje nam nada da će biti završeno.

Zamenik gradonačelnika pak kaže da će se za „dobrih“ nekoliko meseci završiti deo pozorišne zgrade ali će po svemu sudeći koncertna sala čekati još koji milion.

Pozorište će funkcionisati u punom kapacitetu u delu koji će biti završen za šta je potrebno nekoliko meseci iako su radovi već u toku. Pošto su to manje više zanatski radovi a ne konstrukcioni potrebno je više vremena, rekao je Kern i obrazložio da radovi toliko koštaju jer je pozorište rađeno dugo godina pa su se pojedini radovi morali dodatno preispitati odnosno odraditi na drugi način a bila je potrebna korekcija i projektne dokumentacije.

Da li je to za neku vrstu preispitivanja, smatram da nije, kaže još Kern jer je svima nam je  u interesu da što pre gledamo predstave u novom prostoru?!

 

Komentari: 0

Vaša email adresa neće biti prikazana. Obavezna polja su označena sa *