AktuelnoHronika

U saobraćajnoj nesreći kod Bajmoka jedno lice poginulo, a drugo hospitalizovano u OB

Nešto pre 17 časova na putu Subotica – Bajmok, kod benzinske pumpe (u blizini isključenja za Tavankut) došlo je do teške saobraćajne nezgode u kojoj su se sudarili putnički automobil i kamion sa prikolicom.

Po nezvaničnim informacijama putnički automobil (ford fijesta) somborskih registracija, kretajući se iz pravca Mišićeva,  prešao je u suprotnu traku gde se nalazio kamion-šleper, registarskih oznaka Republike Hrvatske. U frontalnom sudaru došlo je do zapaljivanja putničkog vozila koje je vrlo brzo zahvatilo i teretno, nakon čega se formirala ogromna buktinja i gusti crni oblak dima. Požar se vrlo brzo proširio na oba vozila, te je vozač u putničkom vozilu nažalost izgoreo je u automobilu, dok je vozač kamiona transportovan u Opštu bolnicu Subotica, gde se po nezvaničnim informacijama nalazi van životne opasnosti.

Više vozila vatrogasaca-spasilaca i hitne pomoći vrlo brzo je stiglo na mesto teške nezgode i saniralo požar. Neko vreme stvarale su se kolone vozila iz oba pravca, te je policija usmeravala građane da koriste alternativni put dok se ne ugasi požar i izvrši uviđaj. Ova deonica ponovo je prohodna za saobraćaj.